InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Oldies Disco - DJ Trpaslík

    pátek 10.5 19:45 - Stew club, Nádražní 83, Vimperk

  • Novoveský utopenec: Hele, nech toho! - divadelní komedie

    pátek 10.5 19:00 - Malenice, KD

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Táborští veslaři dostanou k výročí Jordánu novou veslici

Ilustrační foto

Ilustrační foto

TÁBOR – Veslování patří v Táboře k nejúspěšnějším sportům. Aktuálně má dva juniorské mistry Evropy – Jana Čížka a Jana Košku. Jan Čížek je čerstvým vítězem mezinárodního mistrovství Kanady na trenažéru. Pro další rozvoj tohoto sportu by klub potřeboval veslici, takzvanou párovku. Jedná se o loď pro kombinovanou párovou a nepárovou čtyřku bez kormidelníka. Táborští zastupitelé v pondělí 25. dubna rozhodli, že na novou veslici poskytne klubu peníze město, respektive táborští „hříšníci.“ Potřebné peníze město totiž uvolní z fondu vybraných pokut. Jde o symbolickou částku 530 tisíc korun. Přesně tolik let je letos táborské nádrži Jordán, na níž veslaři trénují.

 

V disciplíně na párové veslici dosahují táborští veslaři největších úspěchů, přestože v klubu není konkurenceschopná loď k dispozici. Trénují na reprezentačních lodích v jiných klubech. „Ochota půjčovat tyto lodě není velká. Jsou drahé a když už nám loď někdo občas půjčí, naši závodníci nejsou sveslovaní, protože není na čem trénovat. Rádi bychom v této disciplíně závodili i na klubové úrovni a vozili medaile i z jiných regat než z reprezentačních, ale bohužel nemáme na čem. Jsme tak mezi ostatními kluby za chudé příbuzné, kteří prosí o půjčení lodě na konkrétní závod," odůvodnil Petr Koška z veslařského klubu TJ Vodní stavby žádost o příspěvek.

V zastupitelstvu byla jednomyslná shoda, aby město vyšlo veslařům vstříc. Už proto, že ve srovnání s jinými sporty veslování nevyžaduje udržování stadionů a jejich sportovištěm je voda Jordánu. Za posledních pět let čerpali jedinou dotaci ve výši 45 tisíc korun. Za půlmilion, o který žádali, plánovali pořídit starší veslici, ale poštěstilo se, že italský výrobce nabídl podpořit klub dodáním nové lodě za tuto částku. Za 530 tisíc od města tak veslaři získají novou veslici v hodnotě 1,5 milionu korun. Zastupitelé souhlasili, loď bude opatřena nápisem Věnovalo město Tábor.

Diskuse k článku - napište váš názor
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace