Skandál na Slovensku? Fotbalisté uvažují, že bez diváků do finále poháru nenastoupí

Skandál na Slovensku? Fotbalisté uvažují, že bez diváků do finále poháru nenastoupí

Do finále Slovenského poháru zbývá 8 dní. Stále je nicméně jasné jen to, že proti sobě nastoupí Slovan Bratislava a Spartak Trnava. Kde a před jakou kulisou však známo není. Na Slovensku se schyluje k pořádnému fotbalovému skandálu.

Příkladem dalšího plýtvání s časem v už beztak kritické tísni je skutečnost, že na pátečním střetnutí zástupců bratislavské časti Nové Mesto, policie a Slovenského fotbalového svazu (SFZ) někdo chyběl. „Nebyli pozvaní zástupci klubů. Proč pozvánka nepřišla je otázkou. Prezident Peter Macho by ji akceptoval. Mohl se ušetřit drahocenný čas, kterého v současné situaci není na rozdávání,” uvádí oficiální web Spartaku.

Nespokojený je situací i trenér Trnavy Michal Gašparík. „Kdyby se mělo hrát bez diváků, prosakují informace, že hráči Slovanu a Trnavy se dohadují, že v takovém případě nenastoupí. Pokud největší hvězdy jako Martin Škrtel a Vladimír Weiss ml. nebudou akceptovat, že by se hrálo bez diváků a nenastoupí, určitě strhnou i další hráče. Neumím si představit, do jaké situace dostanou nás trenéry a celý finálový zápas,” cituje Šport.sk Gašparíka.

Požadavky policie jsou pro slovenský fotbalový svaz nepřijatelné

I na něho už doléhá tragikomičnost situace. „Je to takové divné a celé Slovensko se na tom baví, ale pro nás je to nejistota. Nepřipadá nám to vtipné. Je to k zamyšlení, jak jsme se dostali do takovéto situace. Chápu, že je těžké zorganizovat takový zápas. Ani policie to nemá lehké a jsem zvědavý, jak z toho nakonec svaz vykličkuje,” přiznal kouč Trnavy.

SFZ pokračuje v přípravách podle plánu i přesto, že Krajské ředitelství Policejního sboru v Bratislavě v středu požádalo Nové Mesto o zákaz konaní zápasu na Národním fotbalovém stadiónu.

Tisková mluvčí slovenského fotbalového svazu Monika Jurigová ve čtvrtek uvedla, že svaz bude postupovat podle dalších kroků po pátečním jednání. To však žádný závěr nepřineslo. Dnes tak Jurigová informovala slovenské fanoušky alespoň o tom, že se finále neruší. „SFZ chce ubezpečit veřejnost, že finále není zrušené. Krajské ředitelství PZ navrhuje, aby se zápas konal bez diváků a dokonce na jiném stadiónu. Tento požadavek je pro SFZ nepřijatelný, a proto do pondělního jednání půjde s návrhem, aby se za každých okolností hrálo v Bratislavě. Byla by velká škoda, kdyby na chování pár desítek rizikových fanoušků doplatili slušní příznivci fotbalu.”

Problém s finálovým zápasem vznikl z důvodu loňského říjnového utkání obou nynějších účastníků finále, které se kvůli výtržnostem nedohrálo. Na Slovensku od té doby platí pro fanoušky Slovanu Bratislava a Spartaku Trnava do konce sezóny zákaz na navštěvovat stadion soupeře. Na finálové utkání Slovenského poháru se ale zákaz nevztahuje.

Zdroj: Šport.sk