V brněnském parku VIDA! se sešly stovky dětí, setkaly se se superhrdiny

foto Vědecký park Vida! umožnil dětem setkání s postavami v kostýmech superhrdinů a možnost vyzkoušet si řadu vědeckých pokusů, 30. dubna 2022, Brno.

Brno - V brněnském zábavním vědeckém parku VIDA! se sešly stovky dětí, řada z nich přišla v kostýmech kreslených superhrdinů, jako jsou Spiderman, Batman, Captain America, Thor či mýval Rocket. Organizátoři totiž připravili akci Superhrdinové, na níž se děti mohly nejen se svými oblíbenými superhrdiny setkat, ale zároveň si vyzkoušet, jak fungují některé živly a síla přírody. Přilákala především rodiny s dětmi do 12 let, řekla ČTK mluvčí parku Hana Laudátová.

Fotogalerie

Zájem byl veliký, ale vzhledem k tomu, že spousta lidí vyrazila díky příjemnému jarnímu počasí ven, nebyl park přeplněný. "Kapacita je 1200 návštěvníků a návštěvnost se během dne pohybovala okolo 900," řekla Laudátová. Ti, kdo přišli, si mohli zkoušet zajímavé věci. Například se dotknout blesku, vyrobit pavoučí sliz, zkrotit gravitaci, seznámit se s magnetickou kapalinou či plazmovou koulí. V expozici byla připravená také hra, kde mohli zájemci měřit své síly se superschopnostmi zvířat.

Odpoledne přišli zájemci také za zoologem Evženem Tošenovským, který přivezl šest zachráněných netopýrů, o které se stará. Názorně ukazoval, jakými schopnostmi jsou tato zvířata vybavená a jak posloužili jako inspirace pro postavu Batmana.

Park VIDA! každoročně přiláká tisíce návštěvníků všeho věku a jako podobná zábavní vědecká centra po republice dokáže hravou a zábavnou formou představit taje přírodních věd.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

ISSN: 1213-5003 © Copyright 28.04.2024 ČTK

Reklama

23°C

Dnes je neděle 28. dubna 2024

Očekáváme v 03:00 7°C

Celá předpověď