InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Koncert chrámového sboru Prachatice

    sobota 18.5 19:00 - Kostel sv. Prokopa, Strakonice

  • Šperkařský workshop

    sobota 18.5 9:00 - Hospoda Na Nové, Volyně

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

STAN jde do voleb v Českých Budějovicích samostatně. Lídrem se stal Jiří Fencl, dvojkou Jan Mádl

ČESKÉ BUDĚJOVICE - Starostové a nezávislí (STAN) v Českých Budějovicích už znají po pátečním jednání jména těch, kteří se budou při podzimních volbách ucházet o posty do českobudějovického zastupitelstva. Lídrem je Jiří Fencl, současný krajský zastupitel za STAN a předseda oblastní organizace STAN v Českých Budějovicích.

 

„Je to nejen pro mě velká výzva. Poprvé v historii se bude totiž STAN ucházet o hlasy voličů s vlastní, samostatnou kandidátkou. Osobně budu chtít navázat na velmi úspěšnou práci stávajícího radního a poslance Viktora Vojtka, který za sebou zanechal notný kus práce, která je vidět," uvedl lídr Jiří Fencl.

Podotkl, že město po volbách čeká dokončení velkých projektů, které zlepší život obyvatel a zatraktivní České Budějovice. Jde například o dlouhodobý a komplexní projekt Město a voda, rekonstrukci kulturního domu Slávie či novou podobu Senovážného náměstí. STAN vstupuje do voleb s ambicí utvořit koalici a podílet se aktivně na vedení krajského města.

V minulých komunálních volbách kandidoval českobudějovický STAN společně s uskupením Čisté Budějovice. To do voleb sice už nejde, ale jejich hlavní představitel Jan Mádl bude chtít obhájit místo zastupitele z druhého místa na kandidátce STAN už jako příznivec tohoto hnutí.

„Ukázalo se, že spolupráce se STAN funguje na velmi dobré úrovni. Teď je čas na toto období navázat a zabojovat o ještě více mandátů, abychom mohli prosazovat náš program v ještě větší míře. Chtěli bychom mít město více otevřené lidem, přátelskou radnici s veřejným a kulturním životem na vysoké úrovni, a to vše při respektování zásad udržitelnosti," dodal ke kandidatuře Jan Mádl.

V první desítce se ještě objeví Petr Vodrážka, Jiří Šilha, Viktor Vojtko, Jan Klein, Petra Musilová Vomelová, Yvona Schreibová Kudláčková, Barbora Povišerová a Tomáš Fedur.

Diskuse k článku - napište váš názor
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace