Festival zvířecích piv

Ostatní články

Vít Kahle  |  02. 05. 2022


První ročník festivalu propagujícího kraftové pivovary a jejich piva se zvířecími názvy má charitativní přesah.

  • Prezentace a ochutnávky kraftových piv se zvířecími názvy
  • Občerstvení
  • Hudební vystoupení (např. Děda Mládek Illegal Band, Laura a její tygři)
  • Soutěže a zajímavé rozhovory
  • Moderuje Jan Kovařík
  • To vše v krásném prostředí zahrady Zámku Troja s cílem podpořit sbírku Pomáháme jim přežít

Veškerý výtěžek je určen na veřejnou sbírku Pomáháme jim přežít se zacílením na pomoc pro ďábly medvědovité na Tasmánii, konkrétně na program Save the Tasmanian Devil Program koordinovaný univerzitou the University of Tasmania.

NÁKUP VSTUPENEK: https://vicenezvstupenka.zoopraha.cz/

V roce 2021 vyprodukovala Zoo Praha společně s Pivovarem Raven Ďáblovo pivo - výtěžek z jeho prodeje putuje rovněž na výše uvedený účel. Tento počin byl přímou inspirací k zorganizování Festivalu zvířecích piv.

Akce se odehraje v krásném prostředí zahrady Zámku Troja v sobotu 21. května od 10.00 do 22.00 hodin.

Návštěvníci festivalu zaplatí vstupné 200 Kč, v ceně je třetinková sklenice na ochutnávku piv s emblémem festivalu a logem Zoo Praha. Z každé vstupenky jde 100 Kč na záchranu ďáblů medvědovitých – tasmánských čertů.

Festival by měl být příjemným happeningem, návštěvníci mohou ochutnávat zvířecí piva, budou zde stánky s občerstvením, dobrá hudba, zajímavá povídání se zástupci pivovarů i pražské zoo, stejně jako nejrůznější soutěže o zajímavé ceny. Vše bude moderovat Jan Kovařík.

Níže uvádíme odkazy na objednání průvodcovské služby pro Vaše děti platné v rámci Festivalu zvířecích piv 21.5. – Vy můžete ochutnávat a vychutnávat dění na akci, Vaše děti si mezitím užijí zoo 😉:

11 hodin

https://forms.gle/2WDktMmgJzmrTB1a6

14 hodin

https://forms.gle/5SdRrDns7wS1DGkg6

Vít Kahle


Orangutan sumaterský. Foto Oliver Le Que, Zoo Praha

Hlavní sezóna Zoo Praha je oficiálně zahájena a spolu s ní se množí dotazy veřejnosti: Kdy je nejlepší do zoo vyrazit? Jak se vyhnout frontě u pokladny? Dají se využít nějaké slevy? Na tyto i na další otázky proto odpovídáme v...

Kámen s petroglyfy v oblasti Velká Gobi B. Foto: Miroslav Bobek, Zoo Praha

Kámen umístěný v expozici Gobi vedle výběhu koní Převalského je vyzdobený petroglyfy znázorňujícími kozorožce a další tvory či objekty. Jde o repliku skutečného kamene z Mongolska, který v roce 2022 objevil ředitel pražské zoo...




Přihlášení k newsletteru