Etapa měřila 189 km a obsahovala 1089 výškových metrů.

Po 20 km se podařilo dostat do úniku pětici ve složení Samuel Watson (Groupama - FDJ), Ludovic Robeet (Bingoal Pauwels Sauces WB), Ángel Fuentes (Burgos-BH), Alex Colman (Sport Vlaanderen - Baloise) a Evaldas Šiškevičius (Go Sport - Roubaix Lille Métropole). Maximum, které najeli na peloton, činilo 3:35 min.

Alex Colman se zaměřil na body na vrchařských prémií, které byly na trase tři, a podařilo se mu po skončení etapy dostat o jeden bod do čela této soutěže.

13 km před cílem, když už byli uprchlíci na dohled, atakoval z pelotonu nejstarší závodník a jeden z nejlepších cyklistů historie Philip Gilbert a s ním odjel Chris Lawless, který v minulosti strávil tři sezóny v Ineosu.

O chvíli později v jedné levotočivé zatáčce na úzké venkovské silnici skončili čtyři z pěti uprchlíků v poli, takže na čele osaměl Samuel Watson a Gilbert s Lawlessem se promíchali s ostatními muži z úniku. 9 km před cílem byli dojeti pelotonem, což byl signál, aby realizovali samostatnou akci Brent Van Moer z Lotto Soudal a Baptiste Planckaert z Intermarché.

Jezdci Lotta neútočili náhodně. Tím, že přišli o svého sprintera De Lie, jim nic jiného, chtěli-li uspět, nezbývalo.

Tahle dvojice vydržela před pelotonem sotva kilometr. Hned nato nastoupil Benjamin Thomas z Cofidisu, dojel si Watsona, ale přestože pěkně spolupracovali, byli 4 km před cílem i oni pohlceni hlavním polem, na čemž měli největší zásluhu jezdci Arkéa – Samsic a TotalEnergies.

Pak už to bylo o hromadné koncovce.

Jason Tesson je 24letý Francouz, který tak získal své druhé profesionální vítězství. Tím prvním byla druhá etapa francouzského Tour Poitou (2.1) z loňského roku.

Tesson má po dnešku v držení tři dresy: lídra závodu, nejlepšího v bodovačce a mladého jezdce.