Hlavní obsah

Nejdřív drogy a alkohol, teď další malér. Dlouholetý útočník NHL obviněn ze sexuálního napadení žen

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V pořádném maléru létá někdejší kanadský hokejový útočník Mike Ribeiro. Dvaačtyřicetiletý rodák z Montrealu, který za 17 sezon v NHL odehrál přes tisícovku zápasů, byl obviněn ze dvou sexuálních útoků, k nimž mělo dojít loni v červnu v americkém Texasu.

Foto: Profimedia.cz

Mike Ribeiro v dresu Phoenixu.

Článek

Z veřejných soudních záznamů vyplývá, že Ribeiro se měl dopustit sexuálních napadení vůči dvěma ženám. Dallas Morning News, který informaci přinesl, uvádí, že Ribeiro měl u první oběti použít prst, u druhé pak svůj „sexuální orgán".

Podle vězeňských záznamů byl majitel bronzové medaile z juniorského MS 2000 na konci dubna letošního roku zatčen, a ještě ten den na kauci 200 tisíc dolarů (více než 4,5 milionu korun) propuštěn.

Není to poprvé, kdy Ribeiro, jenž kdysi bojoval se závislostí na drogách a alkoholu, čelí obviněním ze sexuálního napadení. Před sedmi roky byl spolu se svou manželkou obviněn, že sexuálně zneužívali tehdy osmnáctiletou chůvu svých dětí. Soud byl tehdy nakonec urovnán, podmínky vyrovnání nebyly zveřejněny.

Ribeiro, jenž byl draftován v roce 1998 Montrealem jako 45. v celkovém pořadí, má v NHL na svém kontě 1074 zápasů, v nichž zaznamenal 793 kanadských bodů. Kromě Canadiens nastupoval i za Dallas, Washington, Phoenix a Nashville. Kariéru ukončil v roce 2017.