Prapor roudnické stáje letos ponesou Adam Lacko a Téo Calvet.

LACKO A CALVET ZNAJÍ SOUPEŘE. TRUCKOVÁ SEZONA SLIBUJE VYROVNANÉ SOUBOJE

Celkem patnáct pilotů se objevilo na celosezonní startovní listině evropského šampionátu tahačů na okruzích, kterou odtajnil promotér seriálu. Samozřejmě mezi nimi nechybějí ani dva zástupci týmu Buggyra ZM Racing.

 

Lacko a Calvet znají soupeře. Trucková sezona slibuje vyrovnané souboje
Prapor stáje letos ponesou Adam Lacko a Téo Calvet. Aliyyah Koloc totiž dala přednost závodům sportovních vozů GT, premiéře v šampionátu EuroNASCAR a přípravě na debut na Rallye Dakar.

 

Kdo všechno evropského šampiona a talentovaného mladého Francouze vyzve? V první řadě je to obhájce titulu Norbert Kiss. Maďar usedne do speciálu MAN se symbolickým startovním číslem 1, které by si velmi rád ponechal i na konci sezony.

 

 

Ale vyzyvatelů bude mít celou řadu. „Letos nás čeká zase o něco silnější konkurence. Je tu pět šest jezdců, kteří se poperou o titul,“ ví Adam Lacko, který je sám pasován mezi favority.

 

Nový stroj připravil šestinásobný evropský šampion Jochen Hahn. 47letý Němec pojede s tahačem Iveco. Tuto značku ve startovním poli stálých účastníků ME zastupuje ještě další tři Němci: populární „Amazonka“ Steffi Halm, André Kursim a René Reinert.

 

Nejvíce trucků bude mít na své přední části logo MAN. S tahačem německé značky pojede také největší skokan roku 2021 Sascha Lenz, který obsadil celkové druhé místo. Zapomenout nesmíme ani na španělského veterána Antonia Albaceteho, který ani v 57 letech určitě nepatří do starého železa.

 

Vedle závodních speciálů Buggyra doplní startovní listinu také dvě Scanie. Do nich usednou němečtí jezdci Steffen Faas a Clemens Hecker. Němci také tvoří páteř startovní listiny. Je jich celkem sedm, po dvou zástupcích mají Velká Británie a Francie.

 

 

Buggyru čeká lítý boj i v hodnocení týmů. Do něj jsou v této sezoně přihlášeny čtyři dvojice. Největšími vyzyvateli dua Lacko, Calvet budou Kiss s Albacetem a Hahn s Halm.

 

Startovní listina ME tahačů na okruzích 2022:

1 Norbert Kiss (Maď., MAN – Révész Racing)
2 Sascha Lenz (Něm., MAN – SL Trucksport 30)
4 Jochen Hahn (Něm., Iveco – Team Hahn Racing)
11 André Kursim (Něm., Iveco – Don’t Touch Racing)
14 José Rodrigues (Portug., MAN – Reboconorte Racing Truck Team)
17 Shane Brereton (Brit., MAN – Apollo Tyres Tor Truck Racing)
20 Téo Calvet (Fr., Buggyra – Buggyra ZM Racing)
23 Antonio Albacete (Šp., MAN – T Sport Bernau)
24 Steffen Faas (Něm., Scania – Tankpool24 Racing)
25 Clemens Hecker (Něm., Scania – Hecker Racing)
33 Jamie Anderson (Brit., MAN – Anderson Racing)
44 Steffi Halm (Něm., Iveco – Team Schwabentruck)
55 Adam Lacko (ČR Buggyra – Buggyra ZM Racing)
66 Anthony Janiec (Fr., MAN – Lion Truck Racing)
77 René Reinert (Něm., Iveco – Reinert Racing)

 

 

 

Petr Bošnakov

Buggyra