InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Ivana Říhová: Muzeum v proměnách času (1967-2024) – historická přednáška

    Úterý 21.5 17:00 - Strakonice, Šmidingerova knihovna

  • Klub deskových her

    Úterý 21.5 18:00 - Čajovna Na Půdě, Strakonice

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Starší žáci Jihostroje mají bronz a dvě individuální ceny z mistrovství republiky

ČESKÉ BUDĚJOVICE / HRADEC KRÁLOVÉ – Na přelomu dubna a května se v Hradci Králové uskutečnilo finále volejbalového Mistrovství České republiky starších žáků, kam se nominovali starší žáci VK České Budějovice přímým postupem z prvního místa na Českém poháru žáků. Svěřenci trenérky Nikoly Schwachové nakonec vybojovali bronzové medaile. Souboj o třetí místo se Znojmem proběhl v královéhradecké hale komentovaně, což byl pro kluky velký zážitek, poprvé nastupovali při vyhlašování vlastních jmen. „Znojmo jsme vítězně porazili 2:0 týmovým výkonem a odvážnou hrou na útoku a servisu. Myslím, že na tento zápas budeme všichni rádi vzpomínat. Je skvělé odjíždět z Mistrovství České republiky po vítězném utkání a s medailí na krku,“ říká v hodnocení pro klubový web trenérka Nikola Schwachová.

Při závěrečném vyhlašování byl Dominik Tóth oceněn za nejlepšího blokaře Mistrovství České republiky a Tomáš Skolka za nejlepšího smečaře. „Celkově hodnotím sezonu jako velice zdařilou. Žáci po deseti letech vrátili do Českých Budějovic trofeje z Českého poháru a medaile z republiky. Kluci mají určitě velký potenciál. Krom talentu jim totiž nechybí ani píle. Navíc jádro týmu společně absolvovalo již řadu reprezentačních kempů," dodává trenérka.

Na Mistrovství České republiky byli starší žáci Českých Budějovic v této sestavě: Marek Benda, Martin Glaser, Dominik Tóth, Jakub Michalec, Tomáš Skolka, Jan Smetana, Adam Unger, Martin Našinec a Jan Kotýnek. Většinu kluků ještě čeká Olympiáda dětí a mládeže v Olomouci na konci června, kde poměří síly s výběry jednotlivých krajů a někteří z nich se budou účastnit širších reprezentačních srazů. Mladým volejbalistům držíme palce v jejich dalších bojích. „Za mě velký dík patří všem rodičům, kteří kluky vedou ke sportu a volejbalu. Jezdili nás na zápasy podporovat přes celou republiku. Náš fanklub patřil rozhodně k nejpočetnějším a nejhlasitějším," zakončuje spokojená hlavní trenérka starších žáků Nikola Schwachová.

Diskuse k článku - napište váš názor
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace