Ladislav Kubín, Stanislav Čapek, Miroslav Jeřábek (syn), Miroslav Jeřábek (vnuk)

Jaroslav Jeřábek byl jedním z těch, kterým učarovala cyklistika. Jako závodník sice v konkurenci tehdy nejlepších českých cyklistů nevynikal, ale i tak měl na kontě účast na mimořádně náročných závodech, jakými byly Košice – Tatry – Košice, Praha – Karlovy Vary – Praha, Brno – Moravská Třebová či Na hranice bratrského Polska. A pochlubit se mohl i zajímavými úspěchy, to když v roce 1956 byl členem týmu, který na mistrovství republiky družstev na silnici obsadil 2. místo. Jeden významný primát získal, a to když se nejprve jako závodník a posléze jako organizátor zúčastnil všech ročníků tehdy tak populárního etapového závodu Mladá Boleslav – Krkonoše – Mladá Boleslav.

Jiří Melichar, Jirka Kvapil

Závodil 20 let a postupně se ze závodníka proměnil v trenéra a funkcionáře. A na tomto poli se skutečně našel. Výrazně se angažoval nejen v silniční cyklistice, ale patřil i mezi průkopníky cyklokrosu u nás. Vždyť jeho rukama prošli závodníci, jako byli Karel Bouška, Vojtěch Červínek či Jiří Murdych. V roce 1956 například připravoval československé terénáře na první zahraniční výjezd na MS do Lucemburska. O rok později byl součástí týmu, který připravoval naše reprezentanty na Závod míru atd.

Bratři Beránkové, p. Procházka (přezdívaný Špacír)

Jako funkcionář byl mj. místopředsedou Ústřední trenérské rady sekce cyklistiky při ČSTV, předsedou Cyklistické svazu Středočeského kraje, působil i jako trenér TSM ve Středočeském kraji. Ale především desítky let organizoval mladoboleslavský oddíl TJ Auto Škoda, v němž vyrostla plejáda výborných cyklistů a reprezentantů.

Jeho láskou byl Závod míru. Sám ho sice nikdy nejel, ale o to usilovněji se angažoval na jeho realizaci ať už jako organizátor nebo člen doprovodu.

Jana Hladíková, Miroslav Jeřábek (vnuk), Bohumil Fiala, Miloš Fišera

Tohle všechno si do Mladé Boleslavi přijeli připomenout významné postavy československé a posléze české cyklistiky. Ze žijících přátel Jaroslava Jeřábka to byli Láďa Kubín, neodmyslitelně spjatý s Holými Vrchy a cyklokrosem, účastník prvních poválečných Závodů míru Standa Čapek, Bohouš Fiala či Pavel Mašek.

Byla tu spousta těch, kteří prošli rukama Jaroslava Jeřábka v TSM, za všechny Jiří Kvapil, Jirka Bouška, bratři Beránkové atd. Byli tu i další bývalí reprezentanti v cyklokrosu Miloš Fišera, Petr Klouček, Standa Ungerman a řada dalších. Objevila se tu i trenérská legenda spjatá s mnoha úspěchy českých cyklistů Pavel Vršecký

Pavel Vršecký a Ladislav Šulc

Vnuk Jaroslava Jeřábka zhodnotil setkání stručně, ale výstižně: „Setkání proběhlo perfektně, všichni byli nadšeni a vypadalo to, že by byli nejraději, kdyby se takové setkání konalo každoročně. Za rodinu jsem byl pyšný, že dědova památka a toto setkaní oslovilo tolik lidi s takovým nadšením a že se bavili tak, jak by si děda přál a jak si zasloužil.“