Pecka pro Kolín! Posílí ho někdejší kapitán Třebíče i gólman Soukup

Foto: mountfieldhk.cz

Kolín ve spolupráci se svým partnerským extraligovým klubem z Hradce Králové pokračuje v pilném skládání kádru pro novou sezonu. Kozlové nyní oznámili příchod zvučné posily do útoku – Lukáše Nedvídka. Do brankoviště pak Kolínští přivedli Jakuba Soukupa.

„Chtěli jsme pro tento rok přivést do Kolína i některé zkušené hráče Chance ligy se vztahem k Hradci Králové, což je přesně případ Lukáše Nedvídka. Ten má za sebou velmi kvalitní a produktivní tři sezony v Třebíči, kde patřil k ofenzívním lídrům tohoto klubu. To samé čekáme od Lukáše i v případě jeho působení v Kolíně,“ vysvětluje Aleš Kmoníček na webu královehradeckého klubu.

„Stejně jako ostatní hráči má i on šanci se v případě kvalitních výkonů podívat do extraligového A-mužstva Hradce,“ připomíná generální manažer Mountfieldu HK.

Osmadvacetiletý hokejista patřil v uplynulých sezonách k oporám Horácké Slavie, na dresu dokonce nosíval kapitánské céčko. „O Lukáše jsme měli zájem už před minulou sezonou, bohužel byl smluvně vázán v Třebíči. Patří mezi velmi dobré střední útočníky a my věříme, že nám svou šikovností a produktivitou výrazně pomůže,“ říká kolínský kouč Petr Martínek.

Kozlové hlásí i posilu do brankoviště

Tým Kozlů opustil ruský gólman Georgij Kuzněcov, vedení středočeského klubu už má náhradu. Za Kolín bude v nadcházejícím ročníku Chance ligy chytat Jakub Soukup, jenž naposledy působil ve Vrchlabí. Sedmadvacetiletý brankář má na kontě i osm extraligových startů za Litvínov a Pardubice.

„Jakub patří mezi nejlepší brankáře celé soutěže. Po odchodech Georgije Kuzněcova a Martina Sejpala jsme potřebovali získat brankáře číslo jedna. Když se naskytla možnost angažovat Jakuba, byla to jasná volba. Pevně věříme, že naváže na své předchozí výkony a bude výraznou oporou v brance,“ uvádí pro kolínské stránky kouč Martínek.

Foto: Markéta Křížová, hstrebic.cz

Aktuální soupiska SC Marimex Kolín:

Brankáři: Maxmilián Burda, Tomáš Sajdl, Jakub Soukup.

Obránci: Zdeněk Čáp, Miroslav Kukla, Jakub Naar, Ján Niko, René Piegl, Matěj Pinkas.

Útočníci: Petr Koukal, Zdeněk Král, Kryštof Lang, Štěpán Matějček, Matěj Morong, Lukáš Nedvídek, Lukáš Pajer, Radek Pilný, Vojtěch Síla, Jakub Sklenář, Daniel Šedivý, Martin Štohanzl, Filip Vaňkovský, Jan Veselý.

„Užijte si hokejové MS s Tipsportem! Stačí jen začít, získat 500 Kč zdarma a hrát soutěže o ceny za 33 milionů!“

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz