InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Brunch Na Zavadilce – kulinářská akce amatérských kuchařů

    neděle 12.5 10:00 - Podskalí – Strakonice

  • Tomáš Kvapilík: Mozaika vztahů – společenská beseda

    neděle 12.5 19:00 - Kavárna Železářství U Šulců, Blatná

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Házenkáři Strakonic rozehrají baráž o extraligu. Obejít se musí bez plzeňských hráčů

Ilustrační foto , Autor: Miloš Vrátný - Jižní Čechy Teď

Ilustrační foto     Autor: Miloš Vrátný - Jižní Čechy Teď

STRAKONICE – Druhý pokus o proklouznutí do extraligy z baráže před sebou mají strakoničtí házenkáři. Před pěti lety to těsně nevyšlo (do nejvyšší soutěže se nakonec tým dostal administrativně), teď mají tedy šanci na reparát. A navíc proti stejnému soupeři, kterým jsou Hranice. Strakonice se opět coby vítěz první ligy utkají s nejhorším z extraligy. Poprvé v sobotu 14. května od 10 hodin venku, odveta je na programu v sobotu 21. května v 17 hodin u Otavy. Pokud oba týmy v sérii jednou vyhrají, rozhodovat bude lepší skóre.

 

„Jsou před námi poslední dva zápasy sezony, byla by škoda stanovený cíl, kterým je postup, nedotáhnout do konce. Máme na to," prohlásil kapitán mužstva Martin Mošovský. Klíčové pro úspěch podle něj bude vyvarovat se zbytečných chyb, nedávat soupeři míč zadarmo, proměňovat šance a do všeho jít naplno. „Hranice mají slabší tým než před pěti lety, řada hráčů jim odešla. My naopak máme o pět let víc zkušeností. Náš tým je silnější než předtím," dodal kapitán.

Jenže Jihočeši se budou muset obejít bez hráčů, kteří v průběhu sezony nastoupili za Plzeň v nejvyšší soutěži. Baráž je totiž brána jako pokračování extraligy a dotyční nemohou obléknout dres dvou týmů. Týká se to Eduarda Wildta, Leonarda Kaplana, Petra Sedláka a Martina Říhy, teoreticky i Tomáše Nejdla, který je stále strakonickým hráčem. Je to velký zásah, ovšem kapitán to nevnímá až tak tragicky.

„Samozřejmě nám budou tito hráči chybět, mají kvalitu a mohli rovnocenně střídat. Na druhou stranu nás tahle situace spíše nakopla, abychom to zvládli i tak. Jako tým už spolu všichni hrajeme dlouho. A Hranice jsou hratelný soupeř," zdůraznil Martin Mošovský a dodal, že mužstvo je v dobrém naladění. Kromě zmíněných bude tým HBC kompletní.

Diskuse k článku - 1 příspěvek
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
  • Fanynka 

    Reagovat

     

    Ať to vyjde!

    Vloženo 13.5.2022 11:02:40

 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace