Vítězové Cen Anděl Lash & Grey spojí tóny s B-Side Bandem

Vítězové Cen Anděl Lash & Grey spojí tóny s B-Side Bandem

Tisk

B-Side Band 200B-Side Band představí 2. června nový koncertní projekt Takt-Ty. Na pódiu brněnského Metro Music Baru spolu s osmnáctihlavým tělesem zahraje Cenou Anděl čerstvě oceněné slovenské duo Lash & Grey, v big bandových aranžích zazní tvorba rock-funkové skupiny Jay Delver.

 

Za svou šestnáctiletou kariéru spolupracoval B-Side Band s nejednou českou i zahraniční osobností. Počínaje Vojtěchem Dykem vystoupil soubor s členy Orchestru Gustava Broma, dvojnásobným držitelem Grammy Kurtem Ellingem, vokálním ansámblem New York Voices rovněž oceněným zlatým gramofonem či britskými The Puppini Sisters. V rámci aktuální kolaborace si interpreti kladou za cíl propojit své umělecké styly do nového formátu.

„Oba talenty už sleduji dlouho. Fúzí jejich soudobého pojetí soulové či funkové hudby s big bandem chceme dodat vynikající tvorbě Lash & Grey a Jay Delver další rozměr. Od tohoto protnutí si všichni slibujeme tvůrčí osvěžení a rozšíření obzorů. A vzhledem ke kvalitám zúčastněných si troufám říct, že se naše očekávání vyplní,” říká bandleader a zakladatel B-Side Bandu Josef Buchta.

B Side Band Lash Grey

Slovenská dvojice Kristíny Mihaľové a Jakuba Šedivého vystupující pod názvem Lash & Grey od svého vzniku získává jedno ocenění za druhým. Od slovenských Radio_Head Awards za Nejlepší debutové album přes Objev roku na New Faces of Slovak Jazz až po aktuální výhru Ceny Anděl v kategorii Slovenské album roku. Evropskou hudební scénu oslnili natolik, že zcestovali bezmála desítku prestižních festivalů ve Francii, Německu či Belgii. „S bigbandom sme ešte nespolupracovali a myslíme si, že to bude veľmi zaujímavé spojenie,” shrnuje Mihaľová.

Dalším objevem aktuální scény, který se na pódiu setká s B-Side Bandem, je zpěvák, klavírista a saxofonista Jakub Urbánek z brněnské rock-funkové skupiny Jay Delver. Nadaný skladatel se svou kapelou rovněž reprezentoval svou zemi v zahraničí, naposledy například v Paříži v Českém centru či na srbském Nišville Jazz Festivalu. Jako předskokani rozvášnili v domácím Sono Centru fanoušky čekající na koncert americké kytaristky Maliny Moye. Prvním místem na soutěži Jazzfruit festivalu Mladí Ladí Jazz převzali žezlo od minulých vítězů jako skladatele Igora Ochepovského či slovenského uskupení Ľudové Mladistvá.

B-Side Band 1

Zdroj foto: Tino Kratochvil, Michal Zahoracký, Petr Klapper

Vstupenky a více informací:

Předprodej GoOut: https://goout.net/cs/b-side-band+lash-and-grey+jay-delver/sznqqjt/
Facebook událost: https://fb.me/e/4zNovHp5d
Facebook B-Side Band: https://www.facebook.com/BSideBandBrno
Instagram B-Side Band: https://www.instagram.com/b_side_band/
Facebook Lash & Grey: https://www.facebook.com/lashgreymusic
Instagram Lash & Grey: https://www.instagram.com/lashgreymusic/
Facebook Jay Delver: https://www.facebook.com/jaydelverband
Instagram Jay Delver: https://www.instagram.com/jay_delver/


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

K současné kariéře Dagmar Peckové patří operní i činoherní divadlo, hudební projekty a samozřejmě festival Zlatá Pecka

dagmar peckova200Vždycky tvrdě pracovala, což se projevilo už na začátku její kariéry, kdy proměnila své šance za mnohaletou mezinárodní kariéru. Talent, intelekt, ale také dřina a pokora, to už jaksi patří k pěvkyni Dagmar Peckové léta. A i když má...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Pátračka s uměleckým přídechem

byt v parizi perexGuillaume Musso (*1974) je úspěšný francouzský spisovatel, který má na svém kontě již sedmnáct románů (některé z nich byly dokonce zfilmovány) a překládán je do více než čtyřiceti jazyků. Ani ...

Divadlo

Vstupte do světa fantazie, příběhů a nevšedních úkazů! Vstupte do světa pouličního divadla!

AirGym Art company  šerosvět  3 (2)Ve dnech 12. – 18. července se koná již 15. ročník pražského festivalu pouličního divadla Za dveřmi. Čekají vás divadelní a novocirkusová představení v podání českých i zahraničních umělců, ko...

Film

Filmy ze střední Evropy

filmy stredni evropy klipPod střechou Maďarského kulturního střediska v Praze se od čtvrtka 25. října do neděle 28. října 2012 pořádá přehlídka Současná filmová tvorba – střední Evropa. Přiblíží zajímavá díla nejen ...