Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FORTUNA: NÁRODNÍ LIGA 2023/24

Fruhvirtovou zastavila Kužmová, ale Nosková i Kolář jsou blíž startu na Roland Garros

Loni v Paříži vyhrála juniorku, letos zatím úspěšně bojuje o start v hlavní soutěži. Pro sedmnáctiletou českou tenistku Lindu Noskovou by to byl první start v hlavní soutěži Roland Garros mezi dospělými. Ve druhém kole kvalifikace porazila Švýcarku Conny Perrinovou 6:4, 4:6, 6:3 a jedno vítězství ji dělí od postupu stejně jako Zdeňka Koláře mezi muži. Ze hry venku je ale další sedmnáctiletý český talent Linda Fruhvirtová, která podlehla ve třech setech Viktórii Kužmové ze Slovenska.

Linda Nosková
zdroj: ČTK/AP

Nosková, jež v kvalifikaci dospělých startuje poprvé, zvládla proti Perrinové lépe koncovku třetího setu a za dvě hodiny a pět minut proměnila první mečbol. Její poslední soupeřkou bude Slovenka Rebecca Šramková.

Pětadvacetiletý Kolář musel bojovat o postup s Turkem Altugem Celikbilekem ve třech setech. Ve druhé sadě se mu nepodařilo zápas ukončit a soupeř si v tie-breaku vynutil třetí sadu, v ní už ale Kolář dominoval. O premiérový postup do hlavní soutěže grandslamového turnaje si třiadvacátý nasazený Čech zahraje s Italem Francem Agamenonem. Třetí kolo kvalifikace pro něj bylo dosud maximem, krok od postupu byl v roce 2018 právě v Paříži.

Fruhvirtová, která v této sezoně nasbírala několik cenných skalpů na turnajích WTA, naopak závěr svého zápasu nezvládla, přestože měla třetí set lépe rozehraný. Nad Kužmovou vedla už 4:1, pak ale dvakrát přišla o podání, dovolila soupeřce vyrovnat a za stavu 5:6 ztratila servis i potřetí.

Kvalifikace Roland Garros v Paříži:

Ženy - 2. kolo: Nosková (ČR) - Perrinová (Švýc.) 6:4, 4:6, 6:3, Kužmová (SR) - L. Fruhvirtová (ČR) 7:5, 3:6, 7:5.

Muži - 2. kolo: Kolář (23-ČR) - Celikbilek (Tur.) 6:4, 6:7 (4:7), 6:1.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články