Trenér Chrudimi vyzdvihl za skvělou jarní jízdu Flodera i Řezníčka. Firbacher podle něj nesmí usnout na vavřínech

Trenér Chrudimi vyzdvihl za skvělou jarní jízdu Flodera i Řezníčka. Firbacher podle něj nesmí usnout na vavřínech

Východočeský celek MFK Chrudim prožil povedené jaro, díky němuž se bezpečně zachránil a v tabulce FNL nakonec finišoval na desáté pozici.

Jen na jaře si připsal tým MFk hned devět čistých kont, což je úctyhodná bilance. "Když jsem trénoval Vltavín ve třetí lize, v postupovém ročníku jsme také uhráli dost utkání bez gólu nebo jen s jedním inkasovaným gólem. Ale toto je opravdu výjimečné, protože to bylo jen za půl sezony," liboval si trenér Radek Kronďák, jehož slova nabídly stránky mfkchrudim.cz.

Velkou měrou se na tom podílel brankář Jiří Floder. "To byla samostatná jednotka. Opravdu mu jaro skvěle vyšlo, byl vynikající a velmi nám svými výkony pomohl. Byl nadstandardní," chválil chrudimský kouč a ocenil také jiné borce...

"Vyzdvihl bych ještě Honzu Řezníčka. Když jsem přišel, tak jsem zjišťoval, proč hráč, který přišel jako posila z první ligy, na podzim skoro nehrál, domluvil jsme se s ním na určitém způsoby hry a on to splnil na sto procent. Hned od prvního přáteláku v zimě v Liberci jsem tušil, že by to mělo fungovat a nespletl jsem se. Byl skvělý," doplnil na mfkchrudim.cz Kronďák, který povede Chrudim i v nadcházejícím ročníku. "Více méně jsem všem hráčům oznámil, že mám zájem s nimi spolupracovat, ale bude záležet, jak se to vše podaří vyřešit, protože hodně z nich je v Chrudimi na hostování."

A co dvacetiletý forvard Filip Firbacher, jemuž vyšlo hostování v Chrudimi lépe než předtím ve Vlašimi? "Filip je mladý hráč, který si asi kariéru představoval už trochu jinak. Čekal, že bude daleko dále, my jsme ho vzali s tím, že bude makat a správně pracovat pro mužstvo, dá nějaký gól a to se povedlo. Dával důležité branky, a proto přišel. Moc dobře ale ví, že je stále na začátku a nesmí usnout na vavřínech. Jedna vlaštovka jaro nedělá. Věřím, že bude naše spolupráce pokračovat," uzavřel na mfkchrudim.cz Kronďák.

Matějovského uvidíme na prvoligových kolbištích i v jednačtyřiceti letech. Láká ho ovládnutí poháru...

Zdroj: mfkchrudim.cz