QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Rekonstrukce Prokopávky pokračuje, začíná stavba kurtů na beach volejbal

24.05.2022 10:26

Začíná další fáze rekonstrukce sportovního areálu Prokopávka v plzeňském Bolevci. Co vše se nyní začíná stavět a kdy bude hotovo? Ptali jsme náměstka Romana Zarzyckého.

prokopávka
prokopávkaprokopávkaprokopávka 7prokopávka 9prokopávka1prokopávka2prokopávka8prokopávka4

Právě začíná další rozšíření sportovního areálu Prokopávka. Areál v plzeňském Bolevci slouží po rozsáhlé rekonstrukci od července 2021 široké veřejnosti i sportovním klubům. Na své si v areálu v budoucnu přijdou i příznivci beach volejbalu.

"Stavíme 4 beach volejbalové kurty včetně nafukovací haly o rozměrech 46x31x11m a venkovních sprch," upřesnil 1. náměstek primátora města Plzně Roman Zarzycký s tím, že v rámci rekonstrukce bude vybudováno i další osvětlení. Jedná se o 6 nových osvětlovacích stožárů.

Kompletně hotovo má být do 8 měsíců. "Jde o investici za 20,7 milin korun bez DPH," upřesnil Zarzycký.

Rekonstrukce sportovního areálu Prokopávka probíhala od roku 2019 do poloviny roku 2021. Stála více než 200 milionů korun. Provozovatelem sportovního areálu Prokopávka je od roku 2016 TJ Lokomotiva Plzeň, město s klubem uzavřelo nájemní smlouvu do konce roku 2033. V areálu je sportovní hala, malá tělocvična a ubytovací zařízení s restaurací. Ve vnějších prostorách prošlo revitalizací fotbalové hřiště s umělým travním povrchem, město vybudovalo zcela novou in-line dráhu, parkoviště i rampu pro pěší a vozíčkáře.

foto: Fcb Prokopávka, vizualice Magistrát města Plzně

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT