30. května 2022 • 09:20

Rusové píší o MS: Bez nás byla nuda. Žádné hvězdy, výjimka Pastrňák

Autor: ČTK, krm, inf
Vstoupit do diskuse
18
TOP VIDEA
Zlatá generace vozila tituly odjinud. Hrát v Praze, zvítězíme taky, věří Reichel
Fantastický Priskeho trojzubec, nové Bazaly, nastoupí Preciado do derby?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jak v Rusku vnímají skončený světový šampionát? Letošní MS bylo odsouzeno k neúspěchu hned, jak bylo oznámeno, že se ho náš tým nesmí zúčastnit, napsal tamní sportovní web sovetov.su. Rozhodnutí vyloučit sbornou totiž ze soutěže vyřadilo většinu hvězd NHL a na turnaji chyběly kvůli ruské neúčasti peníze i diváci, zaznívá také v ruských médiích. Chvály se ale dočkal David Pastrňák...



Vedení Mezinárodní hokejové federace (IIHF) koncem února na mimořádném jednání pozastavilo účast reprezentačních týmů i klubů z Ruska a Běloruska na všech akcích v reakci na ruskou invazi na Ukrajinu, na níž se Bělorusko podílí. 

„Mistrovství světa bez Ruska, to není nic, na co by se chtěli odborníci a fanoušci dívat. Velmi zvláštní situace. Nevím, jak se dá koukat na fotbal bez Brazílie nebo na basketbal bez amerického týmu,“ prohlásil bývalý ruský trenér Konstantin Kurašov, otec dvaadvacetiletého rusko-švýcarského hokejisty Philippa Kurasheva, který hraje v NHL za Chicago. Doplnil, že on mistrovství světa sledoval jen proto, že hrál jeho syn.

Jen dvě skutečné hvězdy

„Škoda, že (v semifinále) z důvodů nesouvisejících se sportem nebude náš takzvaný rudý tým. Bez něho je to všechno jaksi nudné a předvídatelné,“ stěžoval si ještě před závěrem šampionátu na ruskou neúčast autor komentáře na webu sovetov.su.

„Opravdové hvězdy zámořské ligy se v hlavních zahraničních týmech téměř nevyskytují... A špičkové hráče lze skoro spočítat na prstech ruky. Ve skutečnosti jsou jen dva - Švéd William Nylander a Čech David Pastrňák,“ pokračoval komentář.

Zápasy během play off byly poznamenány nízkou účastí diváků, tvrdí jiný komentář, jehož autor předpovídal neúspěch i v případě semifinále. „Tento šampionát vejde do historie jako ten bez Ruska, s hroznou návštěvností, která i v play off láme rekordy, a s neuvěřitelně vysokými cenami za ubytování, jídlo i vstupenky,“ napsal komentátor.

Vstoupit do diskuse
18

MS v hokeji ONLINE - Mistrovství světa v hokeji v Praze a Ostravě

Program MS v hokeji Tabulky Nominace Vstupenky Výsledky MS v hokeji 2023 MS v hokeji žen MS v hokeji U20 MS v hokeji U18 České hokejové hry 2024

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Spengler Cup * Hokejové dresy reprezentace ČR * Vlajky ČR

Play off
Články odjinud


Články odjinud