Nové informace o hospitalizaci Feriho: Měl rozpárané břicho. Musel hned na operační sál

Dominik Feri (TOP 09) na odhalení programu kolaice Spolu

Dominik Feri je od soboty hospitalizován ve Fakultní nemocnici Královské Vinohrady. Pětadvacetiletý exposlanec se zřejmě pokusil o sebevraždu. Podle informací deníku Blesk musel navíc po příjezdu do nemocnice ihned na operační sál. Podle zdroje z nemocnice měl Feri „dost rozpárané břicho“.

V sobotu po 17. hodině vyjížděla policie spolu se záchranáři k činžovnímu domu na pražském Žižkově. Zprávu o zraněném muži přijali na tísňové lince. „Muž byl při vědomí. Záchranáři ho ošetřili a odvezli do zdravotnického zařízení k další péči,“ sdělila CNN Prima NEWS mluvčí pražských záchranářů Jana Poštová. Podle informací deníku Blesk měl Domink Feri několik bodnořezných ran v břiše a také na levém předloktí.

Zprávu o sobotním zásahu potvrdila také policie. „Policisté našli zraněného mladého muže. Na místě ihned vyloučili cizí zavinění,“ uvedl jejich mluvčí Jan Rybanský. Případem se teď zabývají kriminalisté.

Záchranáři odvezli Dominika Feriho do nemocnice, kde měl bez meškání podstoupit operaci. „Podle zdroje Blesku z Fakultní nemocnice Královské Vinohrady, kam Feriho odvezli, měl mít břicho dost rozpárané a musel na urychlený operační zákrok. Prognóza je ale prý dobrá,“ uvádí deník.

Feri byl pod velkým tlakem

Že se exposlanec léčí v této nemocnici potvrdila redakci CNN Prima NEWS její mluvčí. „V sobotu v podvečerních hodinách jsme přijali 25letého muže se středně těžkými zraněními. Více nejsme k jeho zdravotnímu stavu oprávněni říct,“ uvedla mluvčí Fakultní nemocnice Královské Vinohrady Tereza Romanová.

Exposlanec čelí trestnímu stíhání ze sexuálního obtěžování a také znásilnění. Hrozí mu až 10 let vězení. Právě tato kauza podle psychologa Karla Netíka mohla vést k psychickému zkratu a pokusu o sebevraždu. „Je velmi pravděpodobné, že to souvisí s touto kauzou. Byl pod velkým tlakem. Je to známka toho, že situaci nezvládá,“ uvedl ve vysílání CNN Prima NEWS.

Podobně to vidí také psycholožka Ludmila Mrkvicová. „Mediální tlak a reakce veřejnosti mohou být natolik zátěžovou situací, že to jedinec zkrátka neustojí. Ty následky mohou být skutečně devastující. Mohou se objevit deprese nebo sebevražedné tendence,“ uvedla Mrkvicová. Z psychologického hlediska proto považuje za nesmírně důležité respektovat presumpci neviny. „Dokud není trestný čin prokázán, měli bychom na každého člověka nahlížet jako na nevinného. Nikdy totiž nevíme, jak křehká je jeho psychika,“ reagovala ve vysílání CNN Prima NEWS Mrkvicová na informace o hospitalizaci Feriho.

Zpráva o možném pokusu o sebevraždu zaskočila i Feriho bývalé kolegy, kteří se s ním potkávali ve Sněmovně. „Přeji mu uzdravení nejen fyzické. Zaslouží-li si trest, ať ho dostane a odpyká si ho. Ale také si zaslouží druhou šanci. Je mu 26 let,“ napsal bývalý předseda TOP 09 Miroslav Kalousek.

Tagy: