Braniborský DAB+ vysílač Petkus šíří nově i signál multiplexu DR Deutschland

30. květen 2022

Německý vysílač zachytitelný v Čechách šíří nejen braniborský a berlínský multiplex rbb na kanálu 10B, ale nově také rozhlasovou síť DR Deutschland. Součástí programové nabídky na kanálu 5C je třináct stanic. Spuštění prvního celoplošného multiplexu z nové kóty oznámil operátor Media Broadcast 10. května na sociální síti Twitter.

„K dnešnímu dni je k dispozici 13 nových rozhlasových programů přes DAB+ z vysílače Petkus. Spusťte nyní vyhledávání stanic a poslouchejte Deutschlandfunk, Radio Energy nebo Klassik Radio,“ láká majitele digitálních přijímačů společnost Media Broadcast. Aktuálně jsou z vysílače Petkus šířeny dvě rozhlasové sítě DAB+. V případě obou multiplexů je použit výkon 10 kW ve vertikální polarizaci. Vysílač je v provozu od 28. června 2021.

První celoplošná rozhlasová síť DR Deutschland má v současné době v Berlíně a Braniborsku třináct vysílačů, programový balík rbb o jeden méně. Multiplex Antenne Deutschland na kanálu 5D v současné době vysílač Petkus nevyužívá a prozatím zde není uveden ani jako zvažovaný. Díky této kótě je v jejím dosahu možné naladit šestadvacet stanic – po třinácti v každém ze dvou programových balíků na kanálech 5C a 10B.

autor: lukpo
Spustit audio

Související