InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Setkání nad knihou s diskuzí

    Úterý 30.4 14:00 - Knihovna, Blatná

  • Slet čarodějnic

    Úterý 30.4 16:00 - Koupaliště, Volyně

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Českobudějovičtí Piráti představují kandidátku a priority pro letošní komunální volby

Kandidátku Pirátů povede do podzimních komunálních voleb Zuzana Kudláčková. , Autor: Piráti

Kandidátku Pirátů povede do podzimních komunálních voleb Zuzana Kudláčková.     Autor: Piráti

ČESKÉ BUDĚJOVICE - Piráti v Českých Budějovicích zahájili v neděli kampaň pro podzimní volby do zastupitelstva města. Představili prvních osm jmen z kandidátní listiny, témata čelních kandidátek a kandidátů a programové priority.

Na kandidátní listinu Pirátů sestavenou s podporou a účastí strany Zelených byla v primárních volbách místního sdružení zvolena současná zastupitelka a předsedkyně zastupitelského klubu Zuzana Kudláčková (38), současní zastupitelé Svatomír Mlčoch (67) a Jan Hošek (39), dále studentka Pavla Heyduková (25), studenti Martin Novotný (23) a Erik Ferchenbauer (20), povoláním technický ředitel Pavel Tůma (45) a osmé místo má manažer v sociálních službách Kamil Podzimek.

Mezi hlavní programové priority pirátů patří dostupné bydlení, rozvoj města, transparence a sociální politika. „Jsem ráda, že mezi čelními kandidáty máme zástupce pro všechna důležitá témata, která jsme řešili i v minulosti a chceme v tom pokračovat i v dalším volebním období. Odpovídá to také našemu programu a programovým prioritám, tedy dostupnému bydlení, životnímu prostředí, reformě samosprávy, digitalizaci, transparenci, komplexní dopravě, podpoře udržitelného cestovního ruchu, kvalitní a dostupné kultuře, podpoře podnikání, vzdělávání, participaci občanů, sociální politice a dalším," uvádí Zuzana Kudláčková, která se sama dlouhodobě zabývá především dostupným bydlením a územním plánováním.

Pro Piráty však tyto stěžejní body neznamenají, že by se nezabývali i dalšími tématy, která jsou podle nich pro České Budějovice důležitá. „Naším cílem je město příjemné a otevřené pro všechny generace, dynamické pro ty mladší, s klidným zázemím pro ty staršího data narození. A to vše s rozvojem, který zohledňuje vysokou ochranu životního prostředí," vysvětluje Svatomír Mlčoch, současný zastupitel, právník a čestný člen strany Zelených, který obsadil na kandidátce druhé místo.

Do letošních komunálních voleb jdou českobudějovičtí Piráti se třemi novými, mladými lidmi na čelních pozicích kandidátky. „Věřím, že dokážeme v zastupitelstvu nechat slyšet hlas mladý generace. Stejně tak ale máme milované rodiče a prarodiče, jejichž spokojenost je pro nás zásadní. Doufám a věřím, že nová krev v zastupitelstvu přinese další pohled na situaci ve městě a pokryje větší část potřeb obyvatel města České Budějovice," říká Pavla Heyduková.

Českobudějovičtí Piráti jsou v zastupitelstvu od roku 2018, kdy ve volbách získali 12,19 procenta hlasů a šest mandátů. Společně s ODS a KSČM jsou po celou dobu v opozici, vládnoucí koalici tvoří hnutí ANO 2011, Společně pro Budějovice, Čisté Budějovice a STAN.

 

Diskuse k článku - napište váš názor
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace