Auto CB ŠKODA nový SUPERB

Pracovníky plzeňského magistrátu zaučili lidé se zrakovým postižením

01.06.2022 6:36

Nevidomí školitelé ukazovali zaměstnancům magistrátu, jakým způsobem jednat s klienty s postižením zraku. Osahali si například praktickou šablonou na podpis.

nevidomí školitelé (3)
nevidomí školitelé (1)nevidomí školitelé (2)nevidomí školitelé (3)nevidomí školitelé (4)nevidomí školitelé (5)nevidomí školitelé (6)

V průběhu května proběhly tři semináře na Magistrátu města Plzně. Školitelé se zrakovým postižením z organizace Spolu s vámi na praktických příkladech zaučili asi padesát zaměstnanců úřadu. „Na školení, kterého jsme se jako pracovníci oddělení občanských průkazů a cestovních dokladů zúčastnili, nám sami nevidomí na praktických příkladech ukázali, jak s klienty s postižením zraku jednat, abychom co nejlépe mohli vyjít vstříc jejich požadavkům,“ upřesnil Michal Stočes, vedoucí Oddělení občanských průkazů a cestovních dokladů Magistrátu města Plzně.

Cílem bylo zejména odstranit zábrany v komunikaci mezi pracovníky úřadu a nevidomou klientelou. Školení proběhlo na oddělení občanským průkazů a cestovních dokladů, na živnostenském úřadu. Zúčastnili se také pracovníci recepce a vrátnice. „Školitelé pracovníky magistrátu seznámili také s různými kompenzačními pomůckami, které zrakově postiženým lidem ulehčují život a pomáhají jim i při jednání s úředníky. Jsou mezi nimi například právě šablony na podpisy či různé další indikační a kompenzační pomůcky,“ dodává Šarlota Hambergerová, ředitelka organizace Spolu s vámi.

 

Foto Magistrát města Plzně

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT