V modřanském údolí viděli diváci v národní házené žen 34 branek. Modřany - Čakovice 18:16

Pokud bydlíte v Praze v Modřanech a jeho okolí, doporučujeme občas zajít se projít  nebo zajet na kole do Modřanské rokle. Tam má totiž při ústí rokle do civilizace sídliště  svůj stánek klub národní házené Spartak Modřany, kde  o víkendu  čas od času hrají domácí utkání druholigový tým mužů i prvoligové modřanské ženy.

V neděli 29. května 2022 tu před polednem  bylo k vidění dokonce pražské prvoligové derby utkání žen skupiny E o udržení v lize Modřany - Čakovice. 




V utkání měly v poločase blízko k výhře hráčky z Čakovic, které se do modřanských házenkářek pustily s náležitým důrazem a  po třiceti minutách vedly 9:8. Svůj jednobrankový náskok házenkářky ze severu Prahy ve druhém poločase už nenavýšily, ba právě naopak. Borkyně z Modřanské rokle  dotáhly skóre a získaly dvoubrankové vedení, které udržely až do konce derby. Zápas skončil výhrou Modřan 18:16 a tak v rokli zůstala velká naděje na udržení v lize.

Jak říkám ...

"Potřebujeme ještě jednou vyhrát  a tím bychom si zajistili v Modřanech účast v první lize i v dalším ročníku soutěže. S Čakovicemi máme v rozehraném ročníku příznivou bilanci. U nich jsme remizovali a doma nyní vyhráli," komentoval šance na udržení v nejvyšší soutěži  trenér modřanských národních házenkářek Tomáš Mikysek

"Bylo to pražské derby, jak má být, ale bohužel jej provázela i zranění na obou stranách. S hráčkami Modřan se známe a tak se moc při hře nepřekvapujeme. Nakonec já jsem v minulosti sama za Modřany chytala, a proto to utkání mělo takovou pohodovou atmosféru," řekla po utkání brankářka Čakovic a vedoucí týmu Jana Binar Broučková.


Praha 29. dubna  2022


Národní házená

Liga žen skupina E o udržení  

Spartak Modřany - TJ Avia Čakovice   18:16 (8:9)

Branky: Jirásková Kristýna 7,  Maštalová Anna 5, Lubovská Zuzana 4, Kremlíková Radka a Kadlecová Hana po 1 - Špatková Barbora 8, Jermanová Zuzana 5, Nosková Zuzana 2 a Kodetová Jana 1 * Rozhodoval: Kutlt Libor * Diváků: 50.





Líbil se vám článek? Máte k němu nějakou připomínku nebo zajímá vás diskuse k němu? Více na facebookovém profilu webu SportovníListy.cz zde.




(Petr Skála pro SportovníListy.cz, foto: Petr Skála)

Hadamczik vyhodil Břízu

19.5.2024 09:00:00

Mistrovství světa v hokeji zatím všechny neuvěřitelně baví, diváci vytváří skvělou kulisu, kterou podporují nejen naši hokejisté svoji hrou, ale i nápaditá režie zábavy přímo v hale. Rakouští rep...