David Matásek (59) je už 3 roky dědečkem a teď vyvdal dceru. Jak svatba probíhala?

Seriálový a divadelní herec David Matásek se může pochlubit také jinou svatbou než tou svojí. Sám se ženil už čtyřikrát, takže svatba jeho dcery ho jistě potěšila. Šťastnou nevěstou se stala Davidova nejstarší dcera Linda (28), která je zároveň maminkou 3,5 roku staré dcerky Sofinky, píše deník Blesk.

Kromě Lindy má David ještě další tři děti. Dvě z nich, Marie a Benjamin, ještě chodí do školy a nejmladší chlapeček, pětiletý Toník, zatím takové starosti nemá. A byla to právě Linda, která to jako první dítě od táty nejvíce schytala. Samozřejmě to není myšleno nijak špatně. Podle informací portálu Super.cz byl David velmi ambiciózní rodič, což se projevilo na Lindiných zájmových kroužcích. Chodila na balet, učila se jazyky nebo hrála na klavír. Další děti už tento záchvat naštěstí minul. „Prostě si myslím, že ty děti si to najdou samy. A vidím to na nich, že si to najdou samy. Najednou slyším z pokojíčku nějaký drnkání, dřív bych tam vlítnul a řekl: ‚Ukaž, jak to hraješ? Takhle.‘ A hned bych najal nějakýho učitele. Ale úplně jsem to opustil,“ uvedl herec na pravou míru.

No a o víkendu byl dceři na svatbě! Linda si vzala svého partnera Ondřeje Swaczynu v Českém Krumlově. Oficiální obřad byl neformální – všichni byli oblečeni do košile, kalhot a tenisek. Před příletem kněze se však svatebčané, svědci a ženich s nevěstou stihli pořádně nastrojit, aby vše bylo, jak se patří. Linda oblékla nádherné bíle smetanové šaty a krajkový závoj. Ondřej se předvedl v jednoduchém černém obleku s kravatou, vrcholem rozkošnosti však byla jejich dcerka. Sofinka měla také bílé šatičky, vlásky spletené do dvou copánků a věneček jako ozdobu. Měla také velice důležitý úkol – svým rodičům přinesla k obřadu prstýnky. Následovalo focení a pak svatební hostina v restauraci Depo. Celá svatba byla v tak zvaném „boho stylu“, což znamená, že kolem byla spousta svíček, svícnů a lučního kvítí.

Zdroje: blesk.cz, super.cz