Nový Jičín: Zástupci města podepsali smlouvu o poskytnutí finančního daru skupinou Promet group

02.06.2022 21:23 | Tisková zpráva

Starosta města Stanislav Kopecký dnes převzal symbolický šek na jeden milion korun od zástupců Promet Group. Darovaná částka je určená na výpomoc s náklady, spojenými s přílivem ukrajinských uprchlíků na území města.

Nový Jičín: Zástupci města podepsali smlouvu o poskytnutí finančního daru skupinou Promet group
Foto: Nový Jičín
Popisek: Nový Jičín

Finanční podpora bude rozdělena na dvě poloviny. První polovina bude využita k rekonstrukci městských bytů, druhá bude sloužit na vybavení bytů, které město vyčlenilo právě pro ubytování uprchlíků přicházejících z Ukrajiny.

Symbolický šek na jeden milion korun u příležitosti podepsání smlouvy mezi městem a společností Stecomtra, dceřinou společností Promet Group podnikající na území Nového Jičína, předala Margita Rejchrtová, generální ředitelka a jednatelka kopřivnické společnosti Tawesco, již Promet Group stoprocentně vlastní. Přítomni podpisu smlouvy byli také Denisa Materová, členka představenstva a CMO Promet Group a místostarosta města Václav Dobrozemský.

„Není lehké vybrat komu a kde budeme pomáhat, protože pomoci je zapotřebí na mnoha frontách. Nakonec jsme se rozhodli podpořit region, ve kterém podnikáme,“ uvedla Denisa Materová. Skupina Promet group podpořila částkou 2 miliony korun také Kopřivnici a stejnou částkou Ostravu. „V Novém Jičíně jsem již pár let nebyla a jsem příjemně překvapená množstvím iniciativ ve vašem městě,“ doplnila závěrem Margita Rejchrtová.

Více informací k poskytnuté finanční podpoře naleznete na webových stránkách města ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: PV

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

Navrácení Ukrajinců

Proč by měli Ukrajinci, kteří už na Ukrajině nežijí třeba 20 let jít nyní za Ukrajinu bojovat? Nebo i ti, co jít bojovat nechtějí z jakýchkoliv důvodů, proč je nutit? Navíc nechápu to, že nejdřív jste vehementně podporovali přijetí uprchlíků z Ukrajiny a teď je zas tlačíte k návratu. Zamýšlel jste s...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Otrokovice: Poliklinika se mění v moderní a energeticky méně náročnou budovu

10:23 Otrokovice: Poliklinika se mění v moderní a energeticky méně náročnou budovu

Nejenom modernější a komfortnější, ale také energeticky úsporná. To je cíl, ke kterému směřuje Městs…