Budějcký klimpr – projevte své muzikální nadání

V Českých Budějovicích dostanou obyvatelé opět možnost projevit své muzikální nadání, ukázat veřejnosti skryté vlohy nebo si jen tak zahrát pro pohodu. To je možné od 1. – 30. června díky historickému pianinu vedle prodejny PEKAST u DK Metropol.

Budějcký klimpr je nedílnou součástí programu Světového svátku hudby v Českých Budějovicích, který vznikl ve Francii a v současné době se ho účastní 120 zemí na pěti kontinentech. Muzikanti by měli v den letního slunovratu přibližovat hudbu lidem a hrát v parcích, na ulicích či náměstích. To je i hlavním motorem celé akce, která je především oslavou hudby a svobody. Součástí této události je právě i Budějcký klimpr, který se inspiroval uměleckým projektem pianin na ulici „Play Me, I’m Yours“ umělce Luke Jerrama.

„Na pianino může hrát každý kolemjdoucí denně od 8:00 do 20:00, jen je potřeba dodržovat pár základních pravidel. Například, že pianino by mělo zůstat na svém místě a klaviatura by měla být otevřená pouze po dobu hraní. Budeme moc rádi, pokud se zapojí co nejvíce lidí a zahrají si pro radost, sobě i druhým“, upřesňuje Josef Korda.

“Vzhledem ke stáří pianina a povětrnostním podmínkám může pianino znít trochu „honky tonky“. Tím a ničím dalším se nenechte odradit. Budeme se těšit z každého vašeho tónu o to víc, když se o něj podělíte na sociálních sítích s #svetovysvatekhudby a #Budejckyklimpr“, dodává pořadatel Josef Korda. Pokud bude o hraní zájem, plánuje Josef Korda v příštím roce rozšíření o další pianina.

You may also like...