VIDEO: Na Matyldě je celostátní setkání vodních skautů. Přijelo jeden a půl tisíce mladých
Velké setkání vodních skautů v Mostě. Foto: město Most
Most

Most - U mosteckého jezera Matylda od čtvrtka do neděle probíhá celostátní setkání vodních skautů Navigamus 2022. Účastní se jej na půldruhé tisícovky skautů z celé republiky i ze Slovenska. Informují o tom Mostecké listy.

Na stráni u lesíka nad vodní nádrží vyrostlo pódium a okolo stanové městečko. „První přání už se mi splnilo – abychom se tady všichni sešli. Věřím, že se nám vydaří i všechno ostatní, co jsme připravovali. Děkuji vše, co se na tom podíleli,“ přál si za organizátory Michal Tarant, vedoucí mosteckých skautů.

https://www.youtube.com/watch?v=w35l-Y2lIPA

Skauty čeká bohatý program jak na Matyldě, její vodní ploše a na lodích včetně Benátské noci a ohňové show, tak v jejím okolí. Budou poznávat město, navštíví Hněvín, technické muzeum, FUNpark a další místa, podívají se i na Fláje nebo na zámek Jezeří.

Mostecký Navigamus (název je z latiny a znamená „Plujeme“) se nese ve znamení Příběhu Augustina Heřmana, muže žijícího v 17. století, dobrodruha, piráta a korzára, ale i mořeplavce, obchodníka a kartografa v jedné osobě, který působil v Americe, ale nepřestal být českým vlastencem.

Areál Matyldy je nadále přístupný, jen je uzavřen kemp a nárazově jsou uzavírány cyklostezka a dráha. Není možné parkovat na dolním štěrkovém parkovišti a příjezdové komunikaci.

 

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru