JEŠTĚ K "ULTRA-TERRESTRIÁLŮM"

Chvátal Jaroslav

Chvátal Jaroslav

autor

06.06.2022 Zajímavosti

Bývalý šéf programu "AATIP" amerického "Ministerstva obrany" také nedávno odhalil informaci, že fenomén UFO by mohl souviset s hypotézou o ultra-pozemšťanech. Luis Elizondo na sebe upozornil teprve před několika týdny, když hovořil o vědecké hypotéze zoologické zahrady, podle níž je planeta Země možná zoologickou zahradou pro mimozemské civilizace. Nyní vyšlo najevo, že odpověděl na několik otázek na platformě Reddit a zmínil se, že hypotéza o ultra-pozemšťanech má něco společného s obsahem klasické sci-fi povídky vydané v roce 1971 a nazvané "Cains of the Sea".

Luis Elizondo:

"Kdybych mohl o tomto fenoménu vyprávět nějaký anekdotický příběh, upozornil bych na sbírku povídek a novelu s názvem Chains Of The Sea. Ve druhé povídce autor pojednává o dni příletu UFO z pohledu science fiction. Způsob, jakým povídka popisuje tento jev, je však velmi podobný lidem ze skutečného života, kteří tento jev popsali v osobních zkušenostech. Ačkoli tento příběh neschvaluji jako pravdivý nebo přesný, myslím, že nabízí zásadně odlišný pohled a nutí nás přemýšlet o tomto fenoménu jiným způsobem. Přestože byla kniha napsána na počátku 70. let, autor měl neuvěřitelný přehled o moderním životě a dokázal do ní zahrnout aspekty umělé inteligence a geopolitické situace, které máme dnes. Pokud by tedy někdo chtěl získat nový pohled na tento fenomén zábavnou formou, odkázal bych ho na 'Chains Of The Sea'."

Tato povídka je od autora jménem Gardner Dozois (1947-2018), který působil mimo jiné v Německu u americké armády, a má německý název "Die Fesseln der See" (vyšla v roce 1986 v časopise Hans Joachim Alpers - Science Fiction Highlights 6). Podívejme se stručně na obsah povídky, která má přibližně 60 stran. Pouta moře jsou jakýmsi dvojím příběhem prvního kontaktu, začíná příletem mimozemských lodí, ale mimozemští návštěvníci nemají zájem o první kontakt s lidstvem, které nejprve zcela ignorují. Místo toho kontaktují inteligence, které jsou také na této planetě, ale skrývají se před nám

Zaregistrujte se a čtěte dál,
získáte 8 dní předplatného
na zkoušku zdarma

Najděte svou cestu k transformaci s naší rozsáhlou nabídkou videí a článků, které rozšíří vaše obzory.