Karolína Pilsová hodnotí letošní MČR žen

Letošní MČR žen se hrálo v Jaroměřicích nad Rokytnou v hotelu Opera. Místo bylo vybráno dobře, pro mě byl velké plus blízký zámecký park, který přímo vybízel ke klidným procházkám a načerpání energie před partií. Organizace byla na vysoké úrovni, pan Fiala se o nás staral naprosto ukázkově a společně s rozhodčím vytvořili dobré podmínky pro hru. Účast na turnaji byla „na papíře“ (co se týče Ela) trochu slabší než minulé přebory, ale hrálo hned několik talentovaných juniorek, takže bylo naprosto jasné, že o lehký či jasný turnaj nepůjde.

Na přebor jsem odjížděla hlavně s cílem příliš ho nepokazit, přece jenom jsem v poslední době nehrála moc a když už jsem hrála, tak ne zrovna dobře. Na předchozích turnajích jsem hodně bojovala se stresem a s časem, dost jsem se připravovala a brzo přicházela únava. Tentokrát jsem se snažila hrát svižněji, příliš neřešit roli jedné z favoritek a více jsem se spoléhala na dlouhodobý trénink a zkušenost než na dlouhou přípravu na jednotlivé partie.

Všechny jsme bojovaly o každý půlbod, co to jen šlo. V pár partiích se rozhodlo již prakticky v zahájení, ale našlo se i hodně originálních plánů a zajímavých taktických momentů. Turnaj byl napínavý až do konce, o pořadí rozhodovalo poslední kolo. Samozřejmě mě mrzí, že jsem zrovna ono tak důležité poslední kolo prohrála, ale i tak jsem s výsledkem spokojená. Turnaj se povedl hlavně vítězce a pak také nadějné juniorce Anně Lhotské, která získala hned několik cenných skalpů.  Závěrem bych ráda poděkovala všem, kteří se podíleli na přípravě a organizaci turnaje, blahopřeji vítězce a všem ostatním přeji hodně štěstí v dalších partiích a krásné léto.

Karolína Pilsová