06.06.2022 | 12:06
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Zveme vás na výstavu Naše pole

Československá obchodní banka, a. s., vás zve jako tradiční generální partner výstavy Naše pole na celostátní přehlídku polních pokusů odrůd zemědělských plodin, ochrany a výživy rostlin a výstavu zemědělské techniky do Nabočan.

Na výstavě Naše pole 2022 se návštěvníci mohou seznámit vedle individuálního předvádění zemědělské techniky také se špičkovými odrůdami plodin, širokým sortimentem hnojiv a chemické ochrany rostlin a nabídkou finančních služeb ČSOB pro zemědělce. Celostátní výstava Naše pole se koná ve dnech 14. a 15. června 2022.

Naše pole je ukázkou rostoucí úrovně českého zemědělství a úzké provázanosti praxe s nejnovějšími poznatky vědy a techniky. Výstava je zaměřena na novinky a technologické trendy, které budou prezentovat firmy z oblasti produkce osiv, výživy, hnojení a chemické ochrany rostlin, ale i podniky služeb, krmivářské firmy a výrobci a prodejci zemědělské techniky.

V průběhu výstavních dnů si mohou potenciální zákazníci prohlédnout aktuální nabídku firem a domluvit vhodné financování a pojištění přímo na místě. Pro získání individuální nabídky a detailních informací bychom Vás rádi pozvali do naší společné expozice reprezentované společnostmi ČSOB, ČSOB Leasing, ČSOB Pojišťovna a ČSOB Factoring. Stánek skupiny ČSOB a jejich zástupce naleznete v centrální části výstaviště. Pokud se nemůžete zúčastnit osobně, bude pro Vás připravena virtuální přehlídka na TV Zemědělec. Zde naleznete přehledně vše, co letošní výstava nabízí.

Výstavní nabídka

Pro návštěvníky jsme připravili řadu atraktivních finančních produktů v rámci ucelené nabídky skupiny ČSOB. Zemědělci získají detailní informace ohledně financování provozních potřeb, jako je nákup osiv, hnojiv a chemické ochrany, ale i investičních záměrů v oblasti zemědělské techniky a technologií. Dále zájemci obdrží informace o možnostech nákupu zemědělské půdy a dalších nemovitostí, jako jsou například stáje, žlaby, jímky, včetně detailů o výhodách refinancování bioplynových stanic. Samozřejmostí je možnost konzultace krytí pojistných rizik, jako je například pojištění plodin a hospodářských zvířat, strojní pojištění, pojištění nemovitostí a pojištění profesní odpovědnosti. Vedle finančních služeb a pojištění klientům navrhneme možnosti řešení profinancování pohledávek a řešení otázek spojených s dotačním poradenstvím, a to vše pod jednou střechou. Tato symbióza znalosti zemědělské praxe, finančních služeb, zemědělských rizik a dotačního poradenství umožní skutečně komplexní obsluhu klientů. Jsme připraveni nabídnout zákazníkovi přímo na místě finanční řešení na míru.

Naši zkušení odborníci znají specifika zemědělství a navrhnou optimální řešení finančních potřeb klienta včetně možnosti čerpání podpor například z Podpůrného a garančního rolnického a lesnického fondu, a. s., (PGRLF) a také v rámci Programu rozvoje venkova. Bankéři ČSOB jsou připraveni návštěvníkům výstavy poskytnout ucelenou informaci o variantách financování projektů a možnostech předfinancování dotací například ze zmíněného Programu rozvoje venkova. Řada našich klientů tak nezmešká příležitost čerpat významné investiční podpory a investovat do rozvoje svého podnikání.

Program Podpora nákupu půdy

Podpůrný a garanční rolnický a lesnický fond, a.s., ve středu 1. června 2022 spustí příjem žádostí do programu Podpora nákupu půdy. Kolo programu bude ukončeno nejpozději na konci tohoto roku, tj. 31. prosince 2022. Využijte možnosti financování nákupu zemědělské půdy prostřednictvím úvěrových produktů ČSOB s podporou programu Podpora nákupu půdy. ČSOB umí pracovat s tržní cenou zemědělské půdy a umožňuje profinancovat až 100 % hodnoty investice.

Nový program Podpora nákupu půdy je určen malým a středním podnikům zabývajících se zemědělskou prvovýrobou. Jeho cílem je zpřístupnění nákupu zemědělské půdy, která není ve vlastnictví státu, jako primárního výrobního prostředku zemědělcům. Poskytnutá podpora je ve formě finančních prostředků určených pro snížení úrokového zatížení úvěrů poskytnutých podnikatelům v oblasti zemědělství.

Připomínáme, že podpora se poskytuje v režimu de minimis a maximální výše podpory je korunový ekvivalent částky 20 000 eur. Žádost o podporu se podává pouze elektronicky prostřednictvím internetových stránek společnosti PGRLF, a. s., www.pgrlf.cz. Důležitá je informace, že podpora nebude poskytnuta, pokud nedojde k čerpání úvěru do dvou let od zaregistrování žádosti, nebo v případě že došlo k uzavření úvěrové smlouvy před podáním žádosti do programu.

Program pro mladé farmáře

Pro návštěvníky výstavy je připraven finanční program Farmáři určený také pro mladé začínající zemědělce. Program umožňuje současným i novým klientům získat investiční úvěr až do výše 2 mil. Kč bez dokládání účelu se splatností až 8 let. Výše limitu úvěru je stanoven na základě vlastní nebo i pronajaté výměry zemědělské půdy. K doložení obhospodařované výměry postačí rozhodnutí o přidělení jednotné platby na plochu (SAPS) ze Státního zemědělského intervenčního fondu (SZIF) nebo v případě začínajících zemědělců evidovaná výměra zemědělské půdy v Registru půdy pro farmáře (LPIS).

Program AGRO 2022

ČSOB Leasing dále připravil ve spolupráci s bankou ČSOB a s ČSOB Pojišťovnou program AGRO 2022. Program AGRO 2022 obsahuje komplexní finanční poradenství napříč skupinou ČSOB. „Vlajkovou lodí“ tohoto programu jsou zejména dodavatelské kooperace s dovozci a prodejci zemědělské techniky zahrnující více než 30 značek zemědělské techniky a spolupráce s PGRLF. Výhodné úrokové sazby je docíleno finanční dotací dovozce, či výrobce příslušné značky, s využitím komplexního poradenství v oblasti dotační politiky a výhodného pojištění s mnoha benefity pro zemědělce. Atraktivní pojistné sazby jsou dosaženy díky činnosti vlastního pojišťovacího makléře pro kompletní sortiment zemědělských strojů a komodit.

Program AGRO 2022 je rozšířen o službu dotačního poradenství poskytovanou prostřednictvím Centra dotačního poradenství ČSOB Leasing.

Ucelená nabídka

Pro návštěvníky výstavy je připravena ucelená nabídka skupiny ČSOB. Klientovi stačí být v kontaktu s jedním firemním bankéřem ČSOB, který zajistí odborné pokrytí všech finančních potřeb, včetně pojištění a dotačního poradenství. V rámci tohoto individuálního, odborného a komplexního přístupu klient získá paletu služeb, které opravdu potřebuje a které mu pomohou v růstu jeho podnikání a ve zvýšení jeho konkurenceschopnosti. Přijďte se přesvědčit na náš stánek na výstavě Naše pole nebo na některou z našich poboček.

Těšíme se na Vaši návštěvu!

Ing. Petr Kopeček
ČSOB*

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 ČTK. Profi Press, s.r.o. využívá zpravodajství z databází ČTK, jejichž obsah je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování tohoto obsahu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu ČTK výslovně zakázáno.
crossmenuchevron-down