Svitavy: Z náměstí nově pouze jedním výjezdem

07.06.2022 20:27 | Tisková zpráva

V současné době probíhá na náměstí Míru ve Svitavách výměna dopravního značení a z náměstí se stane obytná zóna.

Svitavy: Z náměstí nově pouze jedním výjezdem
Foto: svitavy.cz
Popisek: Svitavy

„Tímto bych chtěl upozornit všechny řidiče, že bude možné zaparkovat pouze na místech, označených jako parkoviště. Nebude možné využívat stání podél většiny refýží, jako bylo nešvarem doposud,“ objasnil úpravu velitel Městské policie Svitavy Rostislav Bednář.

Celkem je na náměstí počítáno s necelými 200 parkovacími místy k stání, což by měl být dostačující počet. Navíc se v bezprostřední blízkosti náměstí nachází několik bezplatných záchytných parkovišť, např. u Fabriky či u autobusového nádraží. „Strážníci městské policie jsou připraveni na situaci, že budou muset řidičům po zavedení úpravy nějaký čas změny objasňovat,“ dodal Bednář.

V pondělí 6. června začaly být osazovány sloupky, které znemožní výjezd z náměstí jiným směrem než ulicí Erbenovou ke kruhovému objezdu. Obzvláště pro nás, Svitaváky, to bude zajisté velká změna, na kterou si bude třeba chvíli zvykat. Věříme ovšem, že žádné výraznější potíže v dopravě s sebou nepřinese.

Změna by měla zvýšit bezpečnost pro pěší při pohybu na náměstí, protože na něj nebudou nově vjíždět vozidla, která náměstím pouze projíždí. "Uzavření" je také nutné pro zavedení automatického kamerového systému pro kontrolu platby parkovného, jenž umožní krátkodobé parkování zdarma. Ten by měl být zaveden koncem tohoto nebo začátkem příštího roku, podle výsledků všech zkoušek systému.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Dopřejte dětem léto plné zážitků, Fond pomoci pomůže zaplatit i letní tábory

22:05 Olomouc: Dopřejte dětem léto plné zážitků, Fond pomoci pomůže zaplatit i letní tábory

Pomoc s vyššími náklady při plánování prázdninových aktivit dětí. I to je jedním z cílů sociální pol…