Studenti VŠE se umístili na předních příčkách v soutěži Project Management Championship

7. 6. 2022 | | Zprávy ze školy Project Management Championship

Studenti Vysoké školy ekonomické (VŠE) úspěšně reprezentují naši univerzitu v soutěžích napříč různými oblastmi a soutěž Project Management Championship nebyla výjimkou. Teoretické základy získané v rámci vedlejší specializace Projektový management přinesly studentům úspěch. Druhým místem v národním kole se pyšní tým ve složení Jana Fišerová, Dominika Svárovská a Viktoriya Bairamyan. Třetí místo obsadil tým ve složení Kateryna Bohun, Aleksandr Abramov a Vladislav Levin.

Project Management Championship je soutěž organizovaná organizací IPMA Young Crew. Cílem soutěže je rozvíjet zájem studentů vysokých škol v oblasti projektového managementu. Teoretické znalosti studenti uplatní při řešení reálné případové studie, kde si zároveň osvojí dovednosti potřebné pro týmovou spolupráci. Účastníci získají také okamžitou zpětnou vazbu na svoji práci od poroty složené z expertů v oblasti projektového řízení.

Soutěže se letos zúčastnilo celkem 28 studentských týmů z českých univerzit. Prvním úspěchem týmů z VŠE byla kvalifikace do národního kola, kam postoupilo pouhých 6 týmů. Samotné národní kolo se konalo 23. dubna. „Řešili jsme případovku od partnera EY, za úkol jsme měli přípravu akce v B2B segmentu v automobilovém průmyslu,“ řekla iListu Kateryna Bohun.

Spolupráce v týmu je klíčem k úspěchu

K týmové spolupráci v průběhu soutěže se iListu vyjádřili členové obou týmů, Dominika Svárovská a Aleksandr Abramov s Katerynou Bohun. „Na začátku jsme si vše společně prošly, nadefinovaly si úkoly a ty následovně seřadily dle priorit. Pracovaly jsme jednotlivě, v průběhu jsme si vše prošly i společně. Finální podobu prezentace připravovala Viki Bairamyan a my dvě s Janou Fišerovou jsme dál pokračovaly v řešení úkolů. Přednes prezentace jsme si rozdělily,“ popsala jejich spolupráci Dominika.

„I my jsme měli skvělý tým, s kolegy se známe už dva roky. Pro mě osobně jsou taková zadání těžká kvůli češtině, ale právě spolupráce v týmu hodně pomáhá,“ řekl iListu Aleksandr. Kateryna doplnila, že práci si v týmu rozdělili. „Alex je dobrý na výpočty, Vladislav se věnoval grafice a designu a já jsem byla mluvčí za náš tým.“

„Účast v soutěži bych rozhodně doporučila ostatním studentům, je fajn si vyzkoušet projektové řízení v praxi, porovnat síly s jinými týmy a zjistit, kde má člověk třeba ještě mezeru. Největším „wow efektem“ pro mě bylo zjištění, co všechno se dá za čtyři hodiny připravit. Projekťák nemusí udělat úplně vše, ale musí to hlavně dobře naplánovat,“ vzkazuje Dominika studentům VŠE.

„Byl to skvělý zážitek, díky soutěži jsme mohli uplatnit teoretické znalosti na praktickém příkladě,“ doplnil Aleksandr. „Rádi bychom také poděkovali Tomáši Zatloukalovi, který nás všechny moc podporuje, a to nejen během soutěže,“ řekla na závěr Kateryna.

Foto: Fakulta podnikohospodářská

Mohlo by tě zajímat: