Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Třetí den oslav královnina jubilea: Královská rodina obrazila „poddané“!

/
  • Královská rodina vyrazila za "poddanými".
    5. června 2022 ● 05:00

    Třetí den oslav platinového jubilea nástupu královny Alžběty II. (96) na trůn opět přinesl řadu důležitých událostí. Své narozeniny mimo jiné oslavila dcera prince Harryho (37) a Meghan Markleové (40) Lilibet (1), v Epsomu se jelo tradiční derby a večer si desetitisíce diváků užily megapárty plnou hvězd. 

  • 1.

    Kate a William vyrazili do Walesu

    Princ William (39) s manželkou Kate (40) vyrazili na oficiální návštěvu do Walesu. S sebou vzali i dvě své starší děti prince George (8) a princeznu Charlotte (7). Nejmladší Louis (4) zůstal doma. 

     

    Rodina navštívila Cardiffský hrad. Stavba je velmi významná: první římská pevnost zde vznikla již v 1. století našeho letopočtu. 

     

    Manželé se setkali s několika známými osobnostmi, které směly pozorovat i při zkouškách na koncert ke královninu jubileu. Mezi nimi byla například velšská hvězda a autorka hitu Total Eclipse of the Heart Bonnie Tylerová (70). 

  • 2.

    Policie evakuovala Trafalgarské náměstí

    Trafalgarské náměstí v Londýně policie evakuovala kvůli zprávám o nálezu podezřelého balíčku. Očití svědci uvedli, že slyšeli hlasitou ránu. Policie na Twitteru později informovala, že incident se podařilo vyřešit a ulice se opět otevřela veřejnosti.

  • 3.

    Princ Edward s manželkou navštívili Belfast

    Princ Edward (58) s hraběnkou Sophií (57) vyrazili do Belfastu, hlavního města Severního Irska. Manželé se na místě setkali s veřejností a užili si oslavy ve stylu 50. let na ulici Royal Avenue. Jedná se o připomínku roku 1952, kdy královna Alžběta II. nastoupila na trůn. 

    Hraběnka Sophie se setkala s místními dětmi, se kterými vyráběla malé pejsky corgi a další připomínky královny. Princ se sešel s místními významnými osobnostmi, se kterými zavzpomínal na staré časy. 

  • 4.

    Lilibet oslavila 1. narozeniny

    Královnina pravnučka Lilibet v sobotu oslavila své první narozeniny! Oslava se uskutečnila v sídle Frogmore Cottage ve Windsoru, kde jsou její rodiče princ Harry s Meghan Markleovou a bráška Archie ubytováni. Nechyběla ani samotná královna!

  • 5.

    Epsom Derby

    Konaly se také tradiční dostihy plnokrevníků Epsom Derby. Na akci měla původně dorazit i Alžběta II., ostatní události ji ale natolik vyčerpaly, že účast odřekla. Zastoupila ji její dcera princezna Anne (71) s dcerou Zarou (41) a zetěm – ragbistou Mikem Tindallem (43). Královna závody sledovala v televizi doma na hradě Windsor. 

  • 6.

    Davy zaplnily ulici The Mall

    Ulice The Mall, která vede k Buckinghamskému paláci, byla po celý den zaplněna davy lidí. Nadšenci si užívali atmosféru a doufali, že zahlédnou něco z příprav na večerní megavečírek, na kterém neměla chybět řada významných hvězd. Zazpíval například Nile Rodgers (69), kapela Queen, Diana Rossová (78) nebo Alicia Keysová (41). 

    Nile Rodgers sdílel na Twitteru krátké video z příprav. Na záběrech je vidět, jak před Buckinghamským palácem roste obrovské pódium.

  • 7.

    Charlesovo gesto na usmířenou

    Princ Charles se na svém oficiálním instagramovém účtu podělil o příspěvek, který fanoušci vnímají jako krásné gesto vůči Harrymu a Meghan. Charles poděkoval své mamince za 70 let věrné služby vlasti a sdílel několik fotografií z páteční bohoslužby na její počest. Na fotkách nechyběl ani Harry s manželkou, ačkoli v ceremonii žádnou roli nesehráli. 

  • 8.

    Platinová párty

    Zlatým hřebem sobotního dne byla gigantická „platinová párty“ pro 22 tisíc diváků. Moderátoři Kirsty Youngová (53) a Roman Kemp (29) provázeli živým přenosem z koncertu před Buckinghamským palácem na BBC.

  • 9.

    Galerie

    Na více fotografií se podívejte do naší galerie.

     

    VIDEO: Megaoslava platinového jubilea královny Alžběty II.: Tohle svět ještě nezažil!

    Video
    Video se připravuje ...

    Megaoslava platinového jubilea královny Alžběty II.: Tohle svět ještě nezažil! Reuters

    Fotogalerie
    222 fotografií

     

     

     

Diskuse k článku Přidat názor
Počet komentářů: 5

Milla: Tak proč to čtete?

(12. 06. 2022 04:10)

Milla: Chápu proč chcete pozdravovat Meghan.Lháři ve zbrani.Na nic si nehrají,nevím kde jste vzal že si hrají na honoraci.Daňový poplatník v každé zemi platí hlavu státu ale jen britská královská rodina je takovou hlavou státu že jim vydělá víc peněz než stojí takže pane lháři nežijí z peněz daňových poplatníků.Proč mají být šmejdi víte asi jen vy.A jen ty oslavy vydělaly Británii balík peněz.Tak pozdravujte Meghan.

(12. 06. 2022 04:10)

Skrhola: Ta jejich stoletá stařena Kvín je mně u (_._)🤔

(05. 06. 2022 16:59)

forgotten: šmejdi, kteří žijí jen z peněz daňových poplatníků.
A hrají si, na honoraci
Pozdravujte Meghan nebo jak ji říkají.

(05. 06. 2022 08:17)
Zobrazit celou diskusi
Články odjinud
Video se připravuje ...

Dnešní horoskopy