st 8.6.2022
Aktuální zprávy

Bazaly budou hostit elitní trenérskou konferenci!

Zcela ojedinělá mezinárodní konference fotbalových trenérů se bude konat 17. června na ostravských Bazalech. Pořádá ji Baník Ostrava a přednášet na Bazalech budou kromě jiných i trenéři z předních evropských klubů. Antonín Plachý, vedoucí trenérského úseku FAČR označil událost za akci evropského formátu.

„Je skvělé a zcela ojedinělé, že se do organizace takovéto akce pustil český fotbalový klub. A navíc klub tak silný, jako je Baník. Oceňuju, že na Bazaly přijedou i zahraniční lektoři,“ uvedl Antonín Plachý.

Na Bazaly totiž přicestuje například Andoni Bombin, hlavní metodik Akademie Athleticu Bilbao, přednášet bude také Kenny Brown, šéf akademie West Hamu United, po něm Slawomir Cziarniecki z Bayeru Leverkusen. Mezi přednášejícími bude mít své zástupce i Baník, na téma kondiční příprava bude přednášet hlavní kondiční trenér Akademie Baníku Filip Saidl. A trenérský úsek FAČR zastoupí vedle Antonína Plachého také Verner Lička a Jiří Strnad.

„Co se na konferenci dozvíme, to samozřejmě teprve uvidíme, ale předpokládám, že zajímavé to opravdu bude. Kéž by se k Baníku v podobných aktivitách přidaly i další české kluby, tohle je akce evropského formátu,“ poznamenal Antonín Plachý.

Akce je určena všem fotbalovým trenérům, kteří mají o účast zájem. „Už nyní víme, že přicestují trenéři z Akademie Puskás, ze Slovanu Bratislava, z Polska, samozřejmě řada českých trenérů. Máme omezenou kapacitu tří set míst, kterou zřejmě naplníme, ale to jsou příjemné problémy, protože to už nyní znamená více než zajímavou účast,“ uvedl Richard Urban, člen předsednictva Akademie FC Baník Ostrava.

Zájemci z řad fotbalových trenérů se mohou o účast na konferenci přihlásit zde:

UČFT :: Konference fotbalových trenérů, Ostrava (ucft.eu)

35
Jakub
Markovič
10
Matěj
Šín
0
Paixao da Silva
Ewerton
20
Abdullahi
Tanko
15
Patrick
Kpozo
29
Ladislav
Takács
12
Tomáš
Rigo
11
Eldar
Šehić
28
Filip
Kubala
26
Filip
Blažek
9
David
Buchta
24
Jan
Juroška
77
Gigli
Ndefe
4
Robert
Mišković
19
David
Lischka
17
Michal
Frydrych
21
Jiří
Klíma
30
Jiří
Letáček
5
Jiří
Boula
13
Samuel
Grygar
7
Karel
Pojezný