12. 6. 2022

S lupou do historie: 7th Heaven

Pojďte se spolu s námi vrátit do dob minulých. Vydáváme se do seriálového nebe a oprašujeme legendy, na které se nyní díváme svěžíma očima! Jak by piloty úspěšných televizních legend obstály v dnešní době? Dali by jim vůbec diváci ještě šanci? A jak se na naše oblíbené či dokonce zamilované seriály po letech s odstupem díváme my? Lupa míří do historie se dvěma cíli. Vyvolat ve vás nostalgii a neodolatelnou touhu si svůj milovaný seriál opět pustit (protože víme, kolik máte času :'D), ale také vám potenciálně chceme rozšířit obzory a představit méně známé seriály, které jsou nyní po letech jako stvořené pro sledování maratonem!

Takže, SerialZoňáci, jak hodnotíte 7th Heaven (Sedmé nebe) 1×01: Anything You Want?

plakát

Základní údaje

Název 7th Heaven (Sedmé nebe)
Žánr Drama, Rodinný
Stanice The WB, The CW
Vysílání 1996–2007
Počet sérií 11
Premiéra 26. 8. 1996
Délka pilotu 45 minut
Prům. hodnocení 61 % (od 593 uživatelů)

O čem to je?

Příběh křesťanské rodiny se sedmi dětmi, které se učí řešit problémy ať už školní nebo v lásce vždy tím nejrozumnějším způsobem. Sedm dětí ale může být občas i na dva rodiče příliš.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Status: možná viděno něco málo
Hodnocení celého seriálu: –

Musím říct, že bylo super se dívat už jen na materiály k jednotlivým sériím, jak se seriál vysílal 11 let, tak jde krásně vidět už jen na plakátech, jak všichni postupně dospívají a stárnou, je to pecka. A samotný pilot je taky moc fajn, přinesl dost nečekaného, co bych od něj na první pohled nečekal. Vím, že je to rodinné drama, ale většinu dílu to tak nepůsobí a najednou bum a je tu ten závěr dílu.

Užíval jsem si tu otce a jeho rozpačitost napříč scénami, protože mi přišlo, že to celé tam nějak dostávalo do reality. Jen je škoda, že se tu docela dost skáče, takže z reality vás vytrhnout zase jiné věci, třeba scéna v kostele mi přišla hodně našroubovaná jen kvůli Lucy, zasloužila by si lepší uvedení. Jinak se to ale sledovalo dobře, i když místy působil díl až moc předvídatelně, jako kdyby všude kolem byly červené vykřičníky upozorňující, že se to opravdu stane.

Má to nápad, má to vtip, taky spoustu postav a využitý potenciál. Příběh vymyšlený pro Macy byl fajn, na Matta čekalo taky super překvápko, Ruthie, tak ta je zatím spíš na vedlejší koleji, ale to nevadí. Pak je tu ale Simon, u kterého jsem se nemohl zbavit dojmu, že scenáristé zkrátka nevěděli, co pro něj do pilotu vymyslet. V celkovém rámci, musíme spolu mluvit, než rozhodneme něco o dětech, to význam mělo, ale jinak to bylo jen pes, pes, modlím se za něj, vymýšlím plán, pes, vyhlížím ho a páni, najednou je tu. Ale to je asi tak nejvýraznější mínus dílu.

  • má nápad a vtip
  • rozpačitost otce
  • babička
  • linka Simona
70 %
Mé hodnocení
jesmot

Status: první setkání se seriálem
Hodnocení celého seriálu: –

Když jsem si přečetl popis seriálu a podíval se na stopáž, zděsil jsem se. Připadalo mi to jako sitcom se stopáží dramatu, že je to drama, jsem zjistil až po dosledování, ale i tak byl nakonec pilot plný humoru.

Epizoda byla spíš takové oddechovka, a to jsem právě teď potřeboval, a celé to na mě působilo „uklidňujícím“ dojmem. Herce neznám, takže tady neposloužím, ale jinak bych asi nic nevytknul, snad jen, že tomu chyběla víc provázaná zápletka, ale na druhou stranu jsem součástí podobné rodiny, takže si umím představit, jaké to je nýt v jejich roli.

  • načerpání energie
  • humor
  • málo provázané
70 %
Mé hodnocení
Dom_Domec
Další díly seriálu
Úderná hláška pro podporu sdílení. 
jesmot

jesmot

Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio.
Poslední komentáře1zobraz příspěvek
Petyer

Petyer

Tomuto serialu by som dal s kludnym svedomim 100%. Tak a prisla na mna poriadna davka nostalgie 😁...
před 103 týdny
Další články k tématu