Duben

Speciál: Bonusová sekce filmu Milý Evane Hansene

Vydáno dne 16.06.2022
Tak co se asi dozví ti, kteří si zakoupí tento počin na Blu-ray disku? 

 

Samotný film jsme si zrecenzovali TADY. Bonusová sekce na Blu-ray pak obsahuje čtyři otitulkované materiály. První nese název SONGS TO BE SEEN, kde bude rozebráno cca jedenáct písniček, přičemž dvě byly napsané speciální pro tento biják, tedy v původním muzikálu nezazněly. Velmi procítěně se o rozbory postará především představitel titulní postavy, ovšem pomůže mu i Kaitlyn Dever a se střízlivějším/střídmějším pohledem taky Amandla Stenberg, Julianne Moore, Amy Adams, režisér Stephen Chbosky a někteří další tvůrci. Povídání dohromady zabere bezmála 45 minut, takže další videa v podstatě ani nebyla zapotřebí.

Přesto: ve druhém, které nese název LOOKING THROUGH THE LENS: THE MAKING OF DEAR EVAN HANSEN, se dozvíme, že si tvůrci uvědomují rozdíl mezi divadelním muzikálem a filmem, jehož přípravné práce trvaly cca 3 roky. Režisér vychválí Coltona Ryana i Kaitlyn Dever. Pochopitelně mu učarovala Julianne Moore a spolupráce s Amy Adams prý byla přímo splněným snem. Přidána bude zajímavá historka ze zpívání u stromu v podání Bena Platta, tedy ze scény, která trochu nechá vzpomenout na jistá předvolební videa. V každém případě po Plattově dozpívání tehdy někdo do vysílačky zahlásil jednu naprosto zlomovou větu, ve které nepadla jediná zmínka o drogách a která přesto všem dodala novou dávku energie a entuziasmu.

 










 

Ti, kteří byli výrazně zainteresovaní v původní muzikálové verzi, byli téměř u vytržení z toho, že se najednou doopravdy nacházejí v jablečném sadu a nemusejí to jenom předstírat jako na jevišti. A Stephen Chbosky taky dobře ví, jak skvělá je skutečnost, že natáčení filmů jest týmová práce, která zahrnuje nejen kostýmní výtvarnici Sekinah Brown nebo choreografku Jamaicu Craft, jejíž práce se kupříkladu s Twylou Tharp nepřekvapivě nedá srovnávat. A opět bude zopakováno jedno z hlavních témat, tedy osamělost, resp. pocit osamění, který jest aktuální, nicméně nepředstavuje nic neřešitelného.

SINCERELY, BEN PLATT se opět zabývá představitelem titulního hrdiny, který by o sobě jistě vyprávěl dlouhé hodiny. Jako kdyby tušil, že ve světě stříbrného plátna se bude jednat o jeho ojedinělou vlaštovku. Mohlo by být docela zajímavé, kdyby někdo prozradil, kolik z jeho zaníceného povídání musel střihač z bonusů vystřihnout. Ale nechal tam důležitou záležitost. A sice, že nejen dnešním teenagerům nabídne film Milý Evane Hansene věci, se kterými se můžou ztotožnit a kterým tím pádem může vypomoct. STARS IN OUR EYES ve třech minutách přibližuje natáčení během koronavirové pandemie, které doprovázela řada hygienických opatření. Ostatně už v předchozích videích si můžeme všimnout, že všichni kromě herců a hereček nosí současně jak roušky, tak štíty. I Julianne Moore, která jinak jde z projektu do projektu, neskrývá radost z toho, že znovu může natáčet. Ve finále to všechno hezky shrne architektka Beth Mickle ... A tím vlastně můžeme vyprávění o bonusové sekci filmu Milý Evane Hansene považovat za uzavřené.

FOTO: cinema.de
(Autor: Tomáš Kordík)
 

DVD

Recenze: Nový svět

Terrence Malick se ve své tvorbě vrátil i do vzdálenější minulosti, ovšem tahle výprava na začátek... celý článek
 
Přidat na Seznam.cz