Sledovali jsme ONLINE: Kmoníček rozšíří výkonný výbor

Foto: Filip Javůrek, mountfieldhk.cz

18. června 2022, 11:02

Marek Hedbávný

V Praze na Vysočanech se koná hodnotící konference Českého hokeje, jehož součástí bude i volba nového prezidenta hnutí a doplnění výkonného výboru. Z místa jednání jsme přinesli textový přenos.

18:08 – Brífink s Hadamczikem
Nyní proběhne tiskový brífink Aloise Hadamczika s přítomnými novináři. Rozhovor přineseme na hokej.cz.

18:07 – Volební konference končí
Všechny body programu jsou ukončeny, jednání je ukončeno.

17:59 – Nové složení výkonného výboru
Jak tedy nyní vypadá výkonný výbor? Pracovat bude ve složení prezident Alois Hadamczik, viceprezidenti Petr Bříza a Aleš Pavlík, členové Marek Chmiel, Jaromír Jágr, Aleš Kmoníček, Daniel Sadil, Bedřich Ščerban, Jiří Šindler, Jiří Šlégr a Milan Vacke.

17:49 – Kmoníček do výkonného výboru
Novým členem výkonného výboru se stal Aleš Kmoníček, generální manažer Hradce Králové. Dostal hlasy od 33 delegátů. Otakar Černý získal důvěru dvaceti voličů, Ctibor Jech za nimi skončil s výrazným odstupem.

17:43 – Jech, Kmoníček, nebo Černý?
Hlasování o novém členu výkonného výboru právě probíhá. Opět papírovou formou.

17:41 – Kdo rozšíří výkonný výbor?
Nyní se bude hlasovat o doplnění výkonného výboru o nového člena. Na uvolněný post po Liboru Zábranském kandidují Otakar Černý, Aleš Kmoníček a Ctibor Jech.

17:40 – Druhý skončil Šlégr
V hlasování o novém prezidentovi svazu skončil na druhém místě Jiří Šlégr (16 hlasů), třetí Dominik Hašek (5), čtvrtý Bedřich Ščerban (4) a pátý Otakar Černý mladší (2). Jeden hlas byl neplatný.

17:36 – Hadamczik vyhrál hned v prvním kole
Novým prezidentem Českého hokeje je Alois Hadamczik.

17:26 – Probíhá sčítání hlasů
Oproti elektronickému hlasování logicky dochází k prodlevě kvůli sečtení hlasů. Za pár minut ale bude jasno.

17:25 – Brzy bude jasno
Hlasování zahájeno, delegáti teď jeden po druhým před zrakem notáře vhazují lístky do volební urny.

17:24 – Lístky se vhodí do volební urny
Delegáti dostali na stůl kartičky, zaškrtnou na něm jméno svého kandidáta a přeložený lístek budou vházet do urny.

17:20 – Hlasovat se bude na papíře
Viditelně rozčarovaný Petr Bříza rozhodl: hlasovat se nakonec nebude elektronicky, ale klasicky na papíře.

17:19 – Problém!
Velké problémy s hlasováním. Výsledky od externí firmy, která zajišťuje technologický proces hlasování, se nezobrazily. „Vraťme se k papíru," velí proto Aleš Pavlík.

17:14 – A jde se na to!
Teď už probíhá hlasování naostro. Kdo se stane prezidentem Českého hokeje?

17:13 – Problémy s hlasovacím zařízením
Kontrolní hlasování zatím neprobíhá úplně podle plánu. K ostré volbě prezidenta svazu ještě chvíli nedojde.

17:08 – Nejoblíbenější zvíře?
Druhá cvičná otázka: Nejoblíbenější zvíře? Na výběr jsou chameleon, kočka, pes, zebra a želva. Všichni měli na zkoušku zmáčknout jedničku, tedy chameleona, ale... Jeden hlas dostala želva a dva hlasy pes. Sál se rozesmál, dochází však ještě ke kontrole funkčnosti hlasovacích zařízení. „Pořád máme v záloze ještě připravené papírky, pokud technika nebude spolupracovat," říká Petr Bříza.

17:06 – Nejoblíbenější barva v hokeji?
V prvním cvičném hlasování kandidáti volí svoji nejoblíbenější barvu: z možností černá, červená, hnědá, modrá a zelená. Vyhrála modrá barva. 

17:05 – Cvičná hlasování
Aktuálně dochází k instrukci pro avizovaná cvičná hlasování.

17:03 – Jeden delegát opustil konferenci
Na konferenci už není jeden z kandidátů, hlasovat tedy bude 59 zástupců.

16:58 – Volba je tajná
Aktuálně se k delegátům nosí hlasovací zařízení (připomínající dálkový ovladač k televizi). Připomínáme, že volba prezidenta je tajná.

16:57 – Cvičné hlasování
Před samotným hlasováním proběhnou ještě dvě cvičná hlasování kvůli zkoušce hlasovacích zařízení.

16:56 – Další prodleva
Předseda návrhové komise stále potřebuje čas na přípravu, hlasování se zase o něco opozdí.

16:52 – Zpátky na místa
Schůze bude za malou chvíli obnovena: Petr Bříza a spol. už míří ke svým stolům. 

16:47 – Stále se čeká
Jednání konference ještě obnoveno nebylo, zatím není jasné, o jak dlouho se přestávka prodlouží.

16:31 – Přestávka až do 16:45
Stále se připravují administrativní podklady pro volbu, přestávka je tak prodloužena o dalších patnáct minut.

16:30 – Předpokládá se 2. kolo volby
Všeobecně se očekává, že o vítězi voleb bude muset rozhodnout až 2. kolo, do kterého postoupí dva kandidáti s nejvyšším počtem hlasů.

16:28 – Kdo vlastně hlasuje?
Pro připomenutí, o novém prezidentovi Českého hokeje hlasuje šedesát delegátů: konkrétně dva viceprezidenti Českého hokeje, předseda dozorčí rady, zástupci Tipsport extraligy (14), zástupci Chance ligy (14), zástupci druhé ligy (14), zástupci krajských výkonných výborů ČSLH (14) a jeden zástupce ligy žen.

16:05 – Blíží se klíčové hlasování
Hned po přestávce by měla proběhnout volba nového prezidenta Českého hokeje. Kandidáti jsou Otakar Černý, Alois Hadamczik, Dominik Hašek, Bedřich Ščerban a Jiří Šlégr.

16:04 – Přestávka
Schůze je přerušena do 16:30, nastává zhruba 25minutová přestávka.

16:03 – Diskuze ukončena
Nikdo další už se o slovo nehlásí. Petr Bříza tedy právě ukončil diskuzi.

15:58 – Další příspěvek od Dědka
Ke slovu se opět dostává Petr Dědek, který zkritizoval dceřinou společnost Českého hokeje PRO-HOCKEY Cz a průběh výběrového řízení o novém marketingovém partnerovi pro Tipsport extraligu. 

15:54 – Gajošová vyzývá ke klidu
Ke slovu se dostala i svérázná někdejší šéfka hodonínského hokeje Jana Gajošová: „Řeklo se, že půjdeme cestou ne destrukce, ale konstruktivních návrhů. Čekala jsem, že se budeme bavit konstruktivně. Uklidněme už tuhle situaci. Nedělejme z toho žumpu, pojďme dělat hokej." 

15:52 – Kolik bral Král?
Jeden z účastníků konference se napřímo zeptal, jakou odměnu bral Tomáš Král ve vedení svazu. Mělo by jít okolo 100 až 120 tisíc korun. „Já myslím, že v dnešní době by měl nově nastupující prezident mít plat úplně jiný. Tím myslím vyšší," říká Aleš Pavlík.

15:46 – Diskuze ale dál probíhá
Diskuze nicméně jen tak neskončí, stále je do ní přihlášeno několik řečníků. Očekávaná volba prezidenta se tak dá očekávat až ve večerních hodinách.

15:45 – Tramba vyzval k ukončení diskuze
„Chtěl bych, aby konference zadala novému prezidentu, aby prošetřil akci Dukla a akci poskytování právních služeb Tomáše Krále," vyzývá zástupce píseckého hokeje Lukáš Tramba. „A taky už bychom mohli ukončit tuhle diskuzi..."

15:41 – Král z vás udělal blázny, soptí Dědek
„Cena, kterou za své služby dostává advokátní kancelář Tomáše Krále, je v pořádku. Jestli ne, ať to prokáže audit. Částky na hodinu ale vychází velmi příznivě. Platilo se jí výrazně méně oproti tomu, co by se platilo jiným právníkům," reaguje Aleš Pavlík.

„Jde o důvěryhodnost. O střet zájmů. Ne o to, jestli fakturuje dva tisíce, nebo dva a půl," odpovídá Dědek.

„Když byste vyhrál kandidaturu na prezidenta, tak byste nebyl rád, kdybyste vedle sebe měl právníky, kterým věříte?" ptá se pro změnu Pavlík.

„Byl bych rád. Prezident Král z vás ale asi udělal blázny, když říkáte, že jste o ničem nevěděli," kontruje Dědek.

15:40 – Dědek pálí do výkonného výboru
„Připadá vám normální, že svaz právně zastupuje právní agentura Tomáše Krále? Mě tedy určitě ne," vrací se Dědek k předešlému tématu a ptá se vedení Českého hokeje.

15:32 – Pavlík o Dukle
„Jsem přesvědčený, že projekt Dukla byl na svém začátku správné řešení. Na povrch ale vyplula skutečná částka, kolik svaz projekt stál," uvedl majitel vítkovického klubu Aleš Pavlík. „Principiálně je potřeba, abychom něco pro mládež udělali, aby někde byla koncentrovaná, ale ne způsobem, že nás jeden reprezentant na mistrovství světa juniorů stojí pět milionů korun. Proto se o tom diskutuje." 

15:28 – Vaněk: Místo peněz do Dukly peníze pro trenéry
Viceprezident Českého hokeje Aleš Pavlík oznámil, že svazové náklady na projekt Dukla tvoří čtrnáct milionů korun. „A to jsou právě ty peníze, které chceme do klubů pro mládežnické trenéry," burácí od svého stolu Miroslav Vaněk.

15:23 – Dukly původně měly být dvě
„Projekt Dukla schválil výkonný výbor, ve kterém jsem tehdy ještě nebyl," vrací se Sadil k počátkům myšlenky. „Měly vzniknout dvě Dukly: jedna v Čechách a druhá na Moravě. Když tohle téma přišlo, chytil jsem se toho a chtěl jsem ji vybudovat u nás v Litoměřicích," pokračuje Sadil. „Druhou Duklu si vzal do svého hledáčku Libor Zábranský. Pak ale došel k závěru, že na Moravě o Duklu nikdo nemá zájem."

15:21 – Projekt Dukla rozproudil emoce
Miroslav Vaněk se ptá Daniela Sadila, proč vznikl projekt Dukla právě v Litoměřicích.

15:20 – Dědek hodlá podat usnesení na odvolání dozorčí rady
Pardubický boss Petr Dědek prohlásil, že chce dát usnesení na odvolání dozorčí rady svazu. V reakci na to, že svaz právně za výhodnějších podmínek zastupuje právní kancelář odcházejícího prezidenta Tomáše Krále.

15:16 – Dědek se vrací k platu Krále mladšího
„Průměrný plat gólmanů je v první lize 50 až 70 tisíc," tvrdí Petr Dědek. „Jde o důvěryhodnost, pane Sadile. Jste člen výkonného výboru a jestli Tomáše Krále v Litoměřicích platíte více než 100 tisíci měsíčně..."

15:13 – Sadil o financování projektu Dukla
„Částka pro Litoměřice ze svazu je 8,2 milionu. Z toho sedm milionů chodí fakturami od dodavatelů služeb: jako jsou jídlo, ubytování a jiné věci," vysvětluje šéf litoměřického klubu Daniel Sadil. „Co se týče platu gólmana... Vy byste, pane Dědku, prozrazoval platy svých hráčů? Litoměřice si 60 % svých financí musí zajistit sami. Lidé mají problémy s projektem Dukla proto, že tam chytá Tomáš Král. Věřte tomu, že kdyby tam nechytal, tak si toho nikdo nevšimne. Ale zapomněli jste na jednu věc: Litoměřice hrají první ligu třináct let. Na začátku jsme byli farmou Sparty. Pak jsme se domluvili s Hradcem. A ten Tomáš Král tam tenkrát pořád chytal." 

15:10 – Dědek vznesl další dotazy
„Kolik peněz zaplatí Litoměřice za svého gólmana?" ptá se Petr Dědek litoměřického šéfa Daniela Sadila v naráže na Tomáše Krále mladšího, syna někdejšího šéfa svazu.

15:09 – Havlíček otevřel téma baráži
„Není nejlepší formou konfrontace mezi mládežnickými soutěžemi baráž? Přímá účast posledního celku a prvního celku z nižší soutěže. Myslím, že to má svoje opodstatnění," otevírá Havlíček téma baráží mezi soutěžemi.

15:06 – Ke slovu se dostal Havlíček
Dalším přihlášeným do diskuze je Jan Havlíček, manažer Děčína.

15:03 – Vaněk žádá konec projektu Dukla
„Nesouhlasím s projektem Litoměřice. Jde o vyvádění peněz," uvedl Vaněk. „Na začátku to byla dobrá myšlenka, sklouzla ale k něčemu jinému. Tenhle projekt je potřeba okamžitě uzavřít a dát místo toho peníze klubům, aby zaplatily trenéry."

15:01 – Vaňkovi vypršel čas (na chvíli)
Miroslav Vaněk se u pultíku rozvášnil, opřel se třeba do práce a platu bývalého šéftrenéra svazu Filipa Pešána, k diskuzi měl ale vyhrazených jenom pět minut. Když se mu poté vypnul mikrofon, rozčílil se, na návrh Petra Břízy ale formálně požádal o prodloužení svého času a konference mu vyšla vstříc. Na chvíli se tím odlehčila atmosféra.

14:57 – Vaněk podporuje forenzní audit
„Měl by se udělat hloubkový a forenzní audit," navrhuje Miroslav Vaněk. Se stejnou myšlenkou už během konference přišel šumperský Vladimír Velčovský.

14:55 – Svazová diskuze
Nyní dostanou zájemci z řad delegátů možnost k projevům na libovolné téma.

14:51 – Mluví Dědek
Pardubický majitel Petr Dědek směřuje své dotazy o "odtékání financí z českého hokeje" směrem k Jiřímu Šlégrovi a Bedřichu Ščerbanovi, kteří jsou součástí výkonného výboru. K vášnivé diskuzi ale nedochází, po minutě je hotovo. 

14:45 – Reakce Hadamczika
„Já si prvně chtěl vybrat lidi, s kterými bych spolupracoval. Měl jsem představu, že 50 % lidí bude vyměněno. Když to nešlo, původně jsem ani kandidovat nechtěl," prozrazuje Hadamczik. „Legislativa ale říká, že výkonný výbor nemusí odstoupit. Jsou volení na čtyři roky. Je to o jejich svědomí."

14:44 – Reakce Šlégra
„Lidé, kteří tam sedí, to jsou lidé z hokejového prostředí, jako jsou Petr Bříza, Jaromír Jágr, Libor Zábranský, Bedřich Ščerban. To jsou všechno lidé, kteří českému hokeji hodně dali a jsou ochotní pracovat," brání Jiří Šlégr výkonný výbor. „Považoval bych za nešťastné, kdyby to výkonný výbor v polovině mandátu vzdal."

14:43 – Reakce Ščerbana
„Je na skupině lidí, koho chtějí, aby tam seděl a koho tam chtějí mít za svého reprezentanta. Není parketou prezidenta, aby si lidi vybíral," přidává se Ščerban.

14:42 – Reakce Černého
„Celá moje řeč byla o tom, abychom pracovali společně. Nemám problém spolupracovat s lidmi, kteří už jsou ve výkonném výboru. Jsou to kvalitní lidé," reaguje Černý.

14:40 – Hašek se přihlásil o slovo
Na Velčovského projev nyní reaguje Dominik Hašek. „Tým jsem si nikdy nevybíral. Já šel vždycky do týmu a pak z něj udělal lepší tým," říká Hašek.

14:39 – Velčovského ostrý projev
„Divím se, že výkonný výbor nerezignoval. Je to přece normální," nechápe Velčovský.

14:36 – Velčovský chce nový výkonný výbor
„S kým to chcete dělat? Jaký tým máte k tomu, aby se vaše vize naplnily? Výkonný výbor už je nanominovaný," říká Velčovský. „Jsme zvyklí, že jakmile padne premiér, padá celá vláda. Proč nedáme prostor jednomu z pěti kandidátů šanci, ať si vybere lidi, s kterými chce tu káru táhnout dál? Protože když jste jeden, to nezmůžete v tom molochu vůbec nic."

14:35 – Velčovský se zapojí do diskuze
Nyní vznese svůj dotaz Vladimír Velčovský, majitel šumperského klubu.

14:34 – Hadamczik se pustil do práce svazu
„Argumenty zkušených lidí jste nikdy nebrali vážně. Když vidím, jaké persóny na svazu pracují... Musíte být dobří kamarádi a být jedna velká parta, která se tam udrží. Výsledky nejsou a nebudou," pokračuje Hadamczik směrem k Sadilovi.

14:32 – Hadamczik reaguje
„O Dukle jsem měl na startu projektu jiné představy," reaguje Hadamczik. „Je to projekt na vyvádění peněz."

14:31 – Ostrá diskuze
Daniel Sadil se ptá Hadamczika: „Jak se mohu spolehnout, Lojzo, na tvé slovo a tvůj názor? Jsi člověk pro týmovou práci, na kterého se můžu spolehnout? A jak jsi došel k závěru, že na svazu pracuje přehršel lidí?"

14:29 – Sadil se opřel do Hadamczika 
Šéf litoměřického klubu Daniel Sadil nesouhlasí s Hadamczikovou kritikou ohledně projektu Dukla.

14:27 – Sadil se ptá Hadamczika
Daniel Sadil směřuje svůj dotaz k jedinému kandidátovi: Aloisi Hadamczikovi. Ještě před jeho vyslovením chce ale říct své osobní zážitky s Aloisem Hadamczikem z mládežnických reprezentací...

14:26 – Sadil odstartuje diskuzi
První dotaz směrem ke kandidátům přednese Daniel Sadil. 

14:25 – Čas na diskuzi
Účastníci konference se nyní mohou ptát kandidátů na post prezidenta Českého hokeje na různé dotazy.

14:24 – Kmoníček má chuť udělat změny
„Co mohu nabídnout? Rád bych řekl, že zkušenosti. Můžu nabídnout pracovitost, loajalitu a v neposlední řadě chuť udělat určité změny," uvedl Kmoníček v krátkém projevu. 

14:22 – Kmoníček mluví k delegátům
K mikrofonu nyní míří třetí z kandidátů do výkonného výboru a hradecký generální manažer Aleš Kmoníček.

14:20 – Jech má energii dál pracovat pro český hokej
„Rád bych přispěl k bezkonfliktnímu vztahu mezi extraligou a vedením Českého hokeje," uvedl Jech. „Mám chuť a zájem ve výkonném výboru využít všech svých zkušeností."

14:18 – Jech čerpá ze zkušeností z Liberce
Ctibor Jech povídá o svých zkušenostech z vedení libereckého hokeje, pochlubil se například nedávnými úspěchy Bílých Tygrů na seniorské i mládežnické úrovni.

14:16 – Nyní vystoupí kandidáti do výkonného výboru
Dnes se bude hlasovat také o novém členovi výkonného výboru místo Libora Zábranského. O místo ve vedení svazu se kromě Otakara Černého ucházejí Ctibor Jech a Aleš Kmoníček. Oba nyní dostanou pětiminutový prostor.

14:15 – Černý si přeje týmovou práci
„Vím jistě, že jedině naše společná týmová práce vrátí hokej zpátky na vítěznou vlnu," uzavřel Černý svůj projev.

14:14 – Pozornost se musí upřít na žákovský hokej, tvrdí Černý
Otakar Černý se zmiňuje o výchově mládeže: „Kvalita trenéra už od přípravky je pro vývoj hráče to nejdůležitější. Musíme upřít pozornost na žákovský hokej. Děti se musí učit a zároveň neztratit radost z hokeje. Od kvality trenéra se potom odvíjí vše ostatní. Naším cílem musí být získat platové ohodnocení pro trenéra, jaké dnes mají učitelé."

14:11 – Černého trápí finanční podpora od státu
„Růst cen energií může být fatální. Ano, hokej může být drahým sportem, ale ne luxusem," zmiňuje Černý, že jeho prioritou je sehnat pro hokej víc peněz.

14:09 – Černý chce vrátit hokeji týmový pohled
„Tým, který se rozsype do jedinců, nikdy nevítězí. Mým cílem je vrátit našemu hokeji týmový pohled. Získat co nejvíc z vás pro společnou práci. Žádná pyramida nesahá k nebi bez pevné základny, na to nesmíme zapomenout," vzkazuje Černý.

14:07 – Černý se představuje delegátům
„Jsem zde nejmladší a nemám velké hokejové jméno. Na ledě a kolem něj se ale pohybuju čtyřicet let. Mám vystudovanou FTVS a vlastním trenérskou licenci A. Na Kladně jsem působil v roli generálního manažera," popisuje Černý. 

14:06 – Černý přišel na řadu
Poslední projev z prezidentských kandidátů přednese Otakar Černý mladší.

14:05 – Kluby potřebují stabilní prostředí, řekl Ščerban
„Kluby potřebují stabilní a předvídatelné prostředí, aby mohly v klidu pracovat. Aby nebyly vystavené velkým a náhlým změnám,"  ví Ščerban. „Chce to alespoň dvouroční stabilizaci."

14:02 – Ščerbanovy dlouhodobé priority
Bedřich Ščerban nastínil své dlouhodobé priority: sportovní třídy, zvýšit počet členů ČSLH a zákon o veřejné prospěšnosti. „Je potřeba, aby se firmy víc zapojovaly do veřejného života. I tímto způsobem se pro hokej může získat víc financí," věří Ščerban.

13:59 – Ščerban vnímá hokej jako produkt
„Hokej vnímám jako produkt: pro diváky, partnery. Je to náš společný produkt," uvedl Ščerban. Krátkodobé priority? Jednotnost, MS 2024, finance, podpora mládeže a ženský hokej. „Ohledně větších financí pro hokej se musíme spojit s ostatními svazy a ČOV. Pokud máme zatlačit na státní orgány, potřebujeme k tomu podporu krajů a ostatních sportovních subjektů. Krize je ale bohužel po celé republice."

13:57 – Ščerban věří ve svou jazykovou vybavenost
Bedřich Ščerban se ve stručnosti vrátil ke své hráčské kariéře, která, jak řekl, není pro funkci prezidenta zásadní, má ale své výhody: „Díky tomu, že jsem jako hráč strávil patnáct let v zahraničí, jsem nabyl jazykových znalostí, které bych mohl využít."

13:55 – Ščerban se ujal slova
Nyní předstoupil k řečnickému pultíku Bedřich Ščerban.

13:54 – Hadamczik: Svaz musí být důvěryhodný, teď není
„Svaz musí být důvěryhodný pro vás všechny a pro veřejnost. A já myslím, že momentálně není. Musí se udělat audity," avizuje Hadamczik. „Ze svazu se stal obrovský moloch."

13:53 – Podpora pro mladé kluby
„Musíme podporovat malé kluby. Široká základna musí být. Pád komunismu nám zmenšil základnu o polovinu," zmiňuje dále Hadamczik.

13:51 – Svaz se nesmí plést do výchovy klubů, říká Hadamczik
„Český hokej potřebuje, aby se svaz nepletl do výchovy klubů. Kluby musí být zodpovědné za výchovu hráče," říká Hadamczik, který na rozdíl od předchozích řečníků mluví bez přípravy.

13:49 – Zkušený funkcionář
Alois Hadamczik zmiňuje své předchozí funkcionářské zkušenosti: například z hokejové Opavy nebo fotbalového Baníku. „Chci naznačit, že dovedu pracovat v ekonomickém i sportovním sektoru," uvedl.

13:48 – U mikrofonu Hadamczik
Nyní přednese svůj projev Alois Hadamczik.

13:47 – Hašek chce být předsedou za celý český hokej
„V roli předsedy bych nebyl předsedou za extraligu, ani za Chance ligu a ani za 2. ligu. Chci být předsedou za celý český hokej. Pro vás pro všechny, bez výjimky. Jsem pro vás známý a jistě i dostatečně čitelný," vzkázal Hašek delegátům.

13:42 – Hašek chce podpořit vznik ministerstva sportu
„Domnívám se, že nejlepší léta agentury NSA končí," obává se Hašek. „Do budoucna budu podporovat vznik ministerstva sportu." 

13:40 – Hašek: Chci přímé postupy a sestupy
Dominik Hašek před delegáty zopakoval, že chce přímé postupy a sestupy. V ženském hokeji si přeje založení dorostenecké/juniorské soutěže, aby hokejistky nemusely odcházet do zahraničí. 

13:38 – Hašek chce jednat s vládou a NSA
Dominik Hašek jako prioritu zmiňuje finanční zajištění příští sezony. Skokově totiž narostly ceny energií, což může být pro hokejové kluby likvidační. „Mým prvním úkolem je, abych jednal na vládě a NSA, dokud neslíbí kompenzaci," hlásí Hašek.

13:36 – Na řadu jde Hašek
Nyní vystoupí Dominik Hašek. Před začátkem projevu omylem shodil ze stolu lampičku, rozesmál tím konferenční sál.

13:35 – Šlégr chce sjednocovat
Jiří Šlégr chce český hokej spojovat, nikoliv rozdělovat: „Hokej mě naučil, že žádný vynikající hráč nevyhrál bez svých spoluhráčů. Vždy jsem byl a jsem týmový hráč."

13:33 – Šlégr chce více peněz pro trenéry
Jiří Šlégr naráží na malou podporu ze strany státu pro český sport. Jeho cílem je získat pro hokej více peněz, aby trenéři mohli dostat adekvátní odměnu.

13:29  Šlégr si váží nominace od Jágra
„Nesmírně si vážím toho, že jsem dostal nominaci od Jaromíra Jágra a Martina Straky. Je to pocta a zároveň závazek," uvedl Šlégr. Zmínil také to, že spoustu zkušeností získal coby poslanec a jeho současná kandidatura na šéfa svazu je logickým vyústěním jeho celoživotní práce.

13:27  Jako první vystoupí Šlégr
Jako první vystoupí Jiří Šlégr, poté Dominik Hašek, Alois Hadamczik, Bedřich Ščerban a na závěr Otakar Černý mladší.

13:25  Pořadí projevů určil los
Prezidentští kandidáti předstoupí před delegáty v pořadí, které určil los před startem konference.

13:24  Blíží se volba prezidenta
Blíží se očekávaný bod dnešního programu: volba nového prezidenta Českého hokeje. Nyní každý z pěti kandidátů v deseti minutách představí konferenci svůj program.

12:49 – Řezníček zahájil prezentaci k výchovnému
Ředitel sportovního oddělení Českého hokeje Josef Řezníček aktuálně prezentuje návrh systému výchovného ČSLH od sezony 2023/2024.

12:45 – Přijal se návrh stanov
Po delší debatě byly přijaty nové stanovy.

11:58 – Fotogalerie z jednání

11:32  Zúžení také u dorostu
Zúží se rovněž nejvyšší dorostenecká soutěž: nejprve ze 30 týmů na 24, od sezony 2023/2024 jen na dvacet.

11:30  Snížení počtu účastníků juniorské extraligy 
Petr Bříza připomněl, že před touto sezonou dochází v juniorské extralize ke snížení počtu týmů v juniorské extralize z 19 na 14. Soutěže už se nebude účastnit ani rakouský Salcburk.

11:28  Bříza by uvítal další fórum Kabina 
Petr Bříza ve svém hodnotícím projevu zmínil, že by byl rád, pokud by ještě před zahájením soutěží proběhlo další fórum Kabina, kde hokejové osobnosti diskutují nad zlepšením nejen mládežnického hokeje. To poslední proběhlo začátkem června.

11:18  Stoprocentní účast
Na konferenci v Praze dorazilo všech 60 delegátů, kteří rozhodnou mimo jiné o novém šéfovi svazu.

11:15  Jednací řád schválen
Petr Bříza představil program konference, v následném hlasování byl schválen jednací řád.

11:08  Minuta ticha
Památce nejen níže uvedených zesnulých osobností vzdali účastníci konference hold minutou ticha.

11:06  Bříza vzpomněl na zesnulé osobnosti 
Na úvod konference Petr Bříza vzpomněl na hokejové osobnosti, které od konání posledního sjezdu zemřeli: například na Jana Suchého, Františka Vaňka, Miloše Říhu, Miroslava Fryčera, Ladislava Lubinu, Marka Trončinského, Ondřeje Buchtelu nebo Ladislava Olejníka.

11:03  Konferenci řídí Bříza  
Konferenci řídí viceprezident Českého hokeje Petr Bříza. Shodli se na tom svazoví delegáti.

11:02  Začala konference
V Clarion Congress Hotel Prague byla právě zahájena volební konference Českého hokeje.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz