Vánoční stromky 2022 – podívejte se na jejich výhody.
Vánoční stromky 2022 – podívejte se na jejich výhody.

5 důvodů, proč si koupit na Vánoce umělohmotný stromek

Vánoce rozhodne nejsou svátky klidu ani míru. Důkazem budiž častý litý boj opozdilců v obchodních centrech o poslední dárky těsně před Štědrým večerem.

Podobná bitva často probíhá i o vánoční stromky. Každý chce mít ten nejhezčí a zároveň nejlevnější. A přitom zrovna tohle by se dalo jednoduše vyřešit koupí umělohmotného stromečku. Ten má ovšem i další výhody.

Vánoce můžete mít i vy jako ze žurnálu. Některé umělé vánoční stromky mají již implementovaná LED světla. Ta umí udělat neskutečnou parádu.
Vánoce můžete mít i vy jako ze žurnálu. Některé umělé vánoční stromky mají již implementovaná LED světla. Ta umí udělat neskutečnou parádu.

1. Nepadá z něj jehličí

Z běžného živého vánočního stromku již po jeho uříznutí začne pomalu padat jehličí. Na první pohled žádná tragédie, nicméně často je pak stromek takřka holý ještě před štědrovečerní večeří. A i kdyby ne, je potřeba se neustále starat o úklid a dostávat jehličí z koberce je často velký zážitek, zvláště s nepříliš kvalitním vysavačem.

Umělý vánoční stromek může vypadat jako živý, nebo se pyšnit různými efekty. Hitem jsou dnes stromky s 3D jehličím.
Umělý vánoční stromek může vypadat jako živý, nebo se pyšnit různými efekty. Hitem jsou dnes stromky s 3D jehličím.

2. Nevysychá a pořád vypadá jako živý

Umělý stromek si zachovává dlouhodobě svůj typický vzhled. Přírodní stromky však mají v dobře vyhřátých místnostech tendenci nejen více opadávat, ale zároveň i schnout. Něco takového doma nikdo mít nechce a tyto nedostatky nedokáží překrýt ani vánoční ozdoby.

3. Příznivější cena

Ano, kvalitní umělé vánoční stromky stojí více než ty přírodní, nicméně je potřeba se na celou problematikou dívat z dlouhodobé perspektivy. Umělohmotnou verzi je možné používat i deset let, zatímco živý stromek se musí kupovat každoročně.

Oblíbený je umělý vánoční stromek se zasněženým designem.
Oblíbený je umělý vánoční stromek se zasněženým designem.

4. Dá se používat po mnoho let

Jak již bylo zmíněno výše, vánoční stromek z umělé hmoty je možné používat skutečně dlouho. Ty nejlepší neztrácí nic ze svého lesku ani po deseti letech používání. Samozřejmostí by však mělo být dobré uskladnění.

5. Je symetrický

Příroda je krásná také díky mnoha drobným chybám. Vánoční stromky jsou však tak trochu kýč a ten byl měl být co nejdokonalejší. Proto se většina umělohmotných modelů může pyšnit dokonalou symetrií. U vánočního stromku ale nejde o nedostatek, nýbrž pozitivum.