InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Výlet s knihovnou do okolí Volyně

    Úterý 14.5 11:20 - Strakonice – sraz na autobusovém nádraží

  • Vernisáž výstavy obrazů Rudolfa Riedlbaucha

    Úterý 14.5 17:00 - Muzeum Středního Pootaví

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Fotbalisté Jankova se na závěr sezony rozešli se Strakonicemi smírně

 Autor: Michaela Mikešová

    Autor: Michaela Mikešová

JANKOV – Posledním týmem, který v letošní fotbalové sezoně zavítal do jankovské Precis arény, byl v sobotu 18. června Junior Strakonice. Díky nádherné trefě Tomáše Zelenky se hosté dostali v 16. minutě do vedení, a tak bylo ve velkém vedru na domácím mužstvu, aby dobývalo branku soupeře. To se povedlo pouze jednou, Pavlu Mizerovi, a tak si oba celky zopakovaly na vlas stejný výsledek, jako na podzim ve Strakonicích. Jankovští v konečné tabulce obsadili páté místo, Junior skončil desátý.

 

Jankov vstoupil do zápasu aktivněji, držel míč a hrálo se především na polovině Strakonic. Ve 12. minutě se prezentoval úspěšným průnikem Schönbauer, ale jeho následná střela doprostřed branky už tolik úspěšná nebyla. Nejhezčí moment utkání přišel v 16. minutě, kdy se po neúspěšné kombinaci Kroneisla s Voráčkem zmocnil míče Tomáš Zelenka, všiml si vysokého postavení gólmana Komrsky a zkusil to z dobrých šedesáti metrů. Do míče se opřel parádně, Komrska ho zpacifikovat nedokázal a Junior vedl.

Ve 24. minutě předvedli pohlednou akci na jeden dotek Kollár s Hanzlíkem a střílejícím Hüttnerem. Lízal byl pozorný. Ze stálého tlaku přišla do konce poločasu už pouze jedna šance. Ale ta stála za to. Pas Kollára, Kroneislův přesný centr a z voleje zakončující Hanzlík. Ke gólové radosti ovšem chyběl zhruba metr.

Hned po nástupu do druhého poločasu vysunul Míčka dlouhým pasem za obranu Mášku, jenž byl v zakončení tísněn Fajtlem a Komrsku nepřekonal. Domácí trenér stáhl obranu na tři a díky tomu vznikaly prostory pro hostující brejky. Jeden takový přišel v 59. minutě, kdy se Strakoničtí vykombinovali od vlastní šestnáctky až po velkou šanci střídajícího Zábranského, který byl v tu chvíli na hřišti zhruba minutku, ale zdvojnásobit vedení se mu nepodařilo. Skórovat se naopak podařilo Jankovu.

V 67. minutě přišel dlouhý nákop Komrsky, Benda z pravé strany odcentroval a Pavel Mizera umístěnou střelou k tyči vyrovnal. Podobně jako v prvním dějství si Jankovští z vytvořeného tlaku dokázali vypracovat pouze minimum šancí. A opět to bylo v závěru. V 89. minutě Hanzlíkovu nabídku sklepl Voráček k nohám Kollára, jehož zakončení zastavil před brankovou čárou stoper Staněk.

FAKTA

SK Jankov – FK Junior Strakonice 1:1 (0:1).
Branky: 67. Mizera – 16. T. Zelenka. Rozhodčí: Jan Mach – Pavel Votava, Jaroslav Kollmann. ŽK: 3:1 (Popelka, Kollár, Hanzlík – Funda). Střely na branku: 5:5. Střely mimo: 6:2. Rohy: 8:0. Diváci: 78. Nejlepší hráči: Mizera, Hanzlík – Zelenka, Míčka.
SK Jankov: Komrska – Fajtl, Kollár, Lošek, Kroneisl – Kočer (71. Vokurka), Hanzlík, Voráček, Schönbauer (46. Mizera) – Hüttner (46. Benda), Popelka (84. Stráda).
FK Junior Strakonice: Lízal – Funda, Rozhoň, Staněk, Čapek – Kafka (58. Zábranský), Benedikt, T. Zelenka, Míčka, Máška – Krejčí (90. Kozlík).

Diskuse k článku - napište váš názor
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace