Hlavní obsah

Zemětřesení v Afghánistánu a Pákistánu zabilo téměř tisíc lidí, stovky raněných

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Afghánistán a Pákistán ve středu brzo ráno (před půlnocí na středu SELČ) zasáhlo zemětřesení, jehož síla dosáhla podle americké geologické služby USGS 6,1 stupně, uvedla agentura Reuters. Podle posledních informací se počet obětí neštěstí vystoupal na 950.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Následky zemětřesení v AfghanistánuVideo: Reuters

 
Článek

Na více než 600 také vzrostl počet zraněných, informuje Reuters.

Většina obětí byla údajně zaznamenána v jihovýchodní afghánské provincii Paktika, kde kromě stovky mrtvých evidují i 250 zraněných.

Zemětřesení vycházelo z hloubky kolem 51 kilometrů a jeho epicentrum se nacházelo na východě Afghánistánu, 44 kilometrů od města Chóst poblíž hranic s Pákistánem.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Vrtulník evakuuje zraněné po zemětřesení v AfghánistánuVideo: Reuters

Otřesy pocítilo v okruhu asi 500 kilometrů přibližně 119 milionů lidí v Pákistánu, Afghánistánu a Indii, uvedlo na Twitteru Evropské středomořské seismologické středisko (EMSC).

Podle svědectví zveřejněných na internetových stránkách EMSC a uživatelů na Twitteru byly otřesy cítit v afghánském hlavním městě Kábulu i v pákistánské metropoli Islámábád.

„Silné a dlouhé otřesy,“ napsal jeden ze svědků z Kábulu na webu EMSC . „Bylo to silné,“ uvedl další svědek z města Péšávar, který leží na severozápadě Pákistánu.

Reklama

Výběr článků

Načítám