Quantcast

Filmy na Nova Cinema v červenci

| redakce | tisk

Během sedmého měsíce roku 2022 přinese filmový kanál Nova Cinema televizní skupiny Nova celou řadu úspěšných a kultovních filmů různých žánrů.

Dva tipy jsou i na červnové filmy. Ten první odvysílání Nova Cinema již ve čtvrtek 23.6.2022, kdy divákům nabídne titul "Milada". Jde o film o komunisty nepokořené bojovnici za svobodný svět Miladě Horákové. V roce 2017 natočil režisér David Mrnka tento celovečerní film.

V romantické komedii "Román pro pokročilé" z roku 2019 se přeneseme do prostředí horských hotýlků, kde se může stát opravdu ledacos. Více prozradí film 27. června 2022.

Třetího července odvysílá Nova Cinema Oscarové drama z roku 2014 "Kód Enigmy". Vypráví nejen o tom, jak anglický homosexuál odhalil jedno z největších tajemství nacistické Třetí říše, ale i spletitý příběh života neortodoxního, leč geniálního matematika a kryptoanalytika Alana Turinga.

Filmová komedie "Taková normální rodinka" od režiséra Patrika Hartla je často srovnávána s jedním z nejoblíbenějších českých televizních seriálů všech dob, který napsala spisovatelka Fan Vavřincová. V roce 2008 vznikla na motivy její knihy i zbrusu nová verze příběhu rodiny Hanákových. Nova Cinema film odvysílá 5. července.

O dva dny později Nova Cinema odvysílá romantický velkofilm "Pearl Harbor". Zákeřný útok Japonců v neděli 7. prosince 1941 na válečnou flotilu USA v Pearl Harboru na Havajských ostrovech je označován jako „černý den amerického námořnictva“. Přesto i o této katastrofě dokázali hollywoodští filmaři natočit romantický příběh.

Pokud máte rádi klasické „funesovské“ komedie, nenechte si ujít film "Tonoucí se stébla chytá", který vás rozhodně nezklame. Žlučovitý, nervní a výbušný komik Louis de Funés v tomto případě bojuje o přízeň svého zapuzeného zaměstnance a celé jeho rozvětvené rodiny. Film uvede Nova Cinema 11. července.

Bizarní sci-fi komedie Tima Burtona "Mars útočí!" byla natočena jako pocta americkým tvůrcům „béčkových“ filmů z padesátých let a Nova Cinema ji bude vysílat 14.7.2022.

17. července 2022 bude Nova Cinema vysílat kultovní komedii z roku 1992 "Smrt ji sluší". A 25. července na diváky čeká dobrodružný americkoanglický fantasy film "Zlatý kompas" režiséra Chrise Weitze nám připomíne, že každý má v sobě svého daemona a je jen na nás, jestli bude dobrý nebo zlý.





Reklama




Vybrané články