Potravinami Zlínského kraje jsou letos zrající sýr i škvarkové tyčinky

Bio zrající sýr Bokovník od Šárky Šustekové nebo škvarkové tyčinky Petry Malé figurují mezi osmi výrobky, které letos ve Zlínském kraji získají právo používat čtyři roky značku Regionální potravina. Hodnotitelská komise vybírala ze 197 přihlášených výrobků od 38 producentů. V tiskové zprávě to oznámil mluvčí Státního zemědělského intervenčního fondu Miroslav Bína. Slavnostní předání ocenění se uskuteční 1. října na Dni Zlínského kraje.

Do soutěže se lze přihlásit v osmi kategoriích, přičemž v kategorii cukrářských výrobků a cukrovinek hodnotitelská komise vítěze nevybrala. "O to víc mě ale těší fakt, že z celkem osmi oceněných výrobků jich pět pochází z dílen výrobců, již byli na ocenění Regionální potravina navrženi vůbec poprvé. Třešinkou na dortu je pak skutečnost, že se do letošního ročníku přihlásily bezmála dvě stovky výrobců, což meziročně představuje pětadvacetiprocentní nárůst," uvedl regionální koordinátor Lukáš Vacek ze společnosti FESTING.
V kategorii tepelně opracovaných masných výrobků uspěl Baby beef párek z Farmy Rudimov, v kategorii trvanlivých tepelně neopracovaných masných výrobků, konzerv a polokonzerv to byly Zvěřinové grilovací klobásky společnosti VENISON CZ. V kategorii ostatních mléčných výrobků získá ocenění dezert Boženka od Jiřího Červenky a v kategorii alkoholických a nealkoholických nápojů Hruškovica ze Skanzenu Modrá. Mezi ovocem a zeleninou v čerstvé nebo upravené formě upřednostnili hodnotitelé Bio švestková povidla od Davida Ryšavého a v kategorii ostatní Kozí zmrzlinu kefírovou od Martina Vlčka. Sýr Bokovník uspěl v kategorii sýrů včetně tvarohu a škvarkové tyčinky v kategorii pekařských výrobků včetně těstovin.*

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 ČTK. Profi Press, s.r.o. využívá zpravodajství z databází ČTK, jejichž obsah je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování tohoto obsahu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu ČTK výslovně zakázáno.
crossmenuchevron-down