Závod se nevydařil obhájci titulu Josefovi Černému (Quick-Step Alpha Vinyl). Vítěz posledních dvou mistrovských časovek už na prvním mezičasu ztrácel přes 12 sekund na Jana Bártu a držel čtvrtou příčku. Postupně se však propadal a ztrácel motivaci, na druhém mezičasu byl šestý, více než 2 minuty za Bártou a v cíli dokonce sedmý až sedmý s odstupem 4:38 na vítěze. 

Naopak Bárta jel stabilně velmi vysoké tempo a byl nejrychlejší na obou mezičasech. Na prvním porážel Jakuba Otrubu o 10 sekund, na druhém Michaela Kukrleho o 18 sekund a v cíli Kukrleho porazil o 31 sekund a třetího Otrubu o 54 sekundy. Hned za stupni vítězů skončili další dva jezdci Elkov Kasper, domácí Adam Ťoupalík zajel čtvrtý nejlepší čas s odstupem 2:17 a pátý Michael Boroš ztratil 2:36. Mezi jezdce Elkov Kasper a Josef Černému se vklínil nejlepší závodník celku ATT Investments, Tomáš Jakoubek. 

Na závod jsem byl dobře připravený a musím poděkovat celému týmu, že mi vyhověli v přípravě s volbou posledních závodů. Úvodních 5 kilometrů dnes nebylo úplně ideálních, trochu jsem si musel povolit, ale pak jsem se dostal do dobrého tempa a až do cíle už to bylo dobré. Už po prvním mezičase jsem věděl, že mám náskok, což mě povzbudilo. I přes ten ne úplně ideální začátek na mě ostatní ztráceli, takže jsem tušil, že pokud pojedu vyrovnané tempo, dopadne to nejlépe, jak může,“ hodnotil svůj výkon už sedminásobný mistr Jan Bárta.

Spokojený byl také druhý Kukrle: „Rozjel jsem si to v pohodě, abych se v tom horku příliš neuvařil a konečně mi to letos vyšlo. Byla to trať nahoru dolů, což mi sedělo. Směrem na obrátku foukal protivítr, takže jízda byla těžší. Zpět jsme zase museli vyjíždět kopec. Pořád se mi dařilo držet slušné tempo. S Jakubem Otrubou jsme nejdříve jeli vyrovnaně, Bárta nám od začátku ujížděl o 10 až 15 vteřin a pořád na nás najížděl. Je super, že je nás prvních pět v celkovém pořadí a ještě Jakub Ťoupalík bronzový v kategorii do 23 let. V týmu jsme spokojení. 

Byla to poctivá časovka, část proti větru a z obrátky zpět do kopce s větrem do zad," říká třetí Jakub Otruba. „Celou časovku jsem jel konstantně. Neměl jsem žádný lepší moment, ani krizi a stačilo to na třetí místo. Samozřejmě, že kdybych porazil Kukrleho a Bártu, byl bych ještě spokojenější, ale jsou to moje první stupně vítězů v časovce v kategorii Elite, takže spokojený jsem.

Zajímavé je porovnání s jezdci kategorii U23, kteří v Kovářově absolvovali stejnou trasu, jen o několik hodin dříve. Ačkoliv není zcela ideální srovnávat potenciálně odlišné podmínky  na trati, Mathias Vacek, nový český šampion v kategorii U23, zajel mezi všemi muži druhý nejlepší čas a na Bártu ztratil pouze 21 sekund. Druhý nejlepší třiadvacítkář Petr Kelemen by mezi elitními muži skončil na čtvrtém místě.

Slovenským mistrem se stal Ján Andrej Cully (Pro Cycling Aone), který o 20 sekund porazil Marka Čaneckého (BRS - Kaktus Bike) a obhájce titulu Ronalda Kubu (Brigetio KSE).