e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Slavnosti Jana Rudolfa Černína vrátí Krásný Dvůr o 200 let zpět

publikováno: 28.6.2022, kategorie: Památky, autor: redakce

Sdílet: facebook twitter google+

Jak vypadal život na zámku Krásný Dvůr na Podbořansku před dvěma staletími, kdy patřil rodu Černínů, se můžete dozvědět o prvním prázdninovém víkendu. Slavnosti Jana Rudolfa Černína nabídnou netradiční prohlídky, tvořivé dílny, divadlo i zážitkový program, kdy se můžete stát hosty majitele panství.

Po oba dny v sobotu i neděli 2. a 3. července probíhají v interiérech zámku speciální prohlídky s mladým hrabětem Evženem Karlem Černínem. Průvodce v kostýmu návštěvníky seznámí se životem na zámku kolem roku 1800. Prohlídky začínají v 11,00, 13,00 a 15,00 hodin. V zámeckém parku rozbijí své ležení rytíři, jejichž souboje budete moci sledovat na nádvoří. Tam bude také probíhat jarmark. V parku se zase můžete projet bryčkou nebo v sedle a navštívit tvořivé dílny.

Sobotní program na nádvoří, kdy se bude platit vstupné 50 korun, nabídne také představení v duchu commedie dell'arte v podání Hartig Ensemble Nesmrtelný Harlekýn. Začínat bude od 14,00 a 16,00 hodin a vhodné je i pro děti. Kromě toho uvidíte na nádvoří sokolníka Pavla.

V sobotu navíc můžete využít exkluzivní balíček a stát se hostem Jana Rudolfa Černína. Čeká vás zákusek a káva s Janem Rudolfem Černínem, představení Nesmrtelný Harlekýn, prohlídka zámku s Evženem Karlem Černínem a rytířský turnaj. Cena je 370 korun.