Znak města Třešť (odkaz na titulní stránku) 

Třešť - Oficiální webové stránky města



Cesta: Titulní stránka > O městě

 

Nové knihy

knihy
 

 
 

Nové knihy – březen

 

 

Tajemství luštitelky kódů

Sara Ackerman

 

Detektivní příběh s milostnou zápletkou odehrávající se převážně na okouzlující Havaji. Příběh dvou žen, Isabel a Lu, odehrávající se na havajském ostrově O'ahu ve dvou časových rovinách - za války v Pacifiku a v roce 1965. Isabel se po Pearl Harboru zabývá rozkrýváním japonských kódů. Po převelení na Havaj, kde zahynul její bratr, se seznámí s jeho přítele Matteem, oba se neubrání vzájemné přitažlivosti, ale jejich osudy se rozcházejí.

 

 

Marion

Fern Britton

 

Marion Crawfordová si roku 1932 přivydělává na studium dětské psychologie. Souhrou náhod dostává na starost dcery vévody z Yorku - šestiletou Elizabeth a dvouletou Margaret. Na univerzitu již nenastoupí a stráví s oběma princeznami dlouhých sedmnáct let. Prožije s královskou rodinou válku a během náletů přečkává s princeznami noci v podzemních krytech. Je čestným hostem na svatbě své Lilibet s princem Philipem. Obětuje svému poslání i vlastní lásku a rodinné štěstí. Stačí však jediná osudová chyba a věrná guvernantka je navždy zavržena.

 

 

Propast

Jitka Ludvíková

 

Román Propast je strhující příběh tří sester plný lásky, bolesti, humoru a nečekaných zvratů. Lída je mladá učitelka a má těsně před svatbou. Klára je matka desetiletého Martina a se svým druhým manželem čeká další dítě. Linda je umělkyně a nejmladší ze všech. Každá vede svůj vlastní život. Každá je jiná. Jedno však mají společné, od dětství drží spolu. Jedna na druhou se mohou spolehnout, jedna druhé vždy podá pomocnou ruku. Věří, že to tak bude navěky, ale osud si s nimi pohraje.

 

 

Zázračný medailon

Zuzana Koubková

 

Řádový rytíř Zdislav strávil víc než rok a půl na křížovém tažení proti Maurům, nyní je ale zpět v Praze, kde ho pan Petr z Rožmberka požádá, aby našel ztraceného malíře Gianlucu Pericoliho. Pericoli totiž maloval pro pána z Rožmberka - a nejen pro něj - kostelní obrazy. Kostely však neskrývají jen krásná umělecká díla, ale též tajemství, která nemají být vyzrazena. Najde Zdislav zmizelého umělce a jeho múzu, poněkud kontroverzní krásku Blaženku? Zjistí, komu a proti čemu sloužil zázračný medailon?

 

 

Pláž v Chorvatsku

Julie Caplinová

 

Romantický příběh skupiny mladých lidí, kteří tráví léto na luxusní jachtě v Chorvatsku. Maddie je milá a rozumná třicetiletá žena, vystudovala dějiny umění a chtěla by se prosadit jako výtvarnice. Zatím neměla štěstí, je bez peněz, a tak přijme nabídku letní brigády: bude pracovat jako hosteska na luxusní jachtě v Chorvatsku, na které se plaví parta přátel z módní branže. Práci jí dohodila kamarádka Nina, jejíž bratr Nick je jedním z hostů na lodi.

 

 

Půlnoční gang

David Walliams

 

Vítejte ve světě Půlnočního gangu! Půlnoc je čas, kdy všechny děti tvrdě spí, samozřejmě až na Půlnoční gang! Zapojí se do něj i Tom, který je po úrazu hlavy hospitalizován na dětském oddělení Nemocnice lorda Funta. Začíná příběh o kouzlu a přátelství a o naplňování snů. Nepostrádá fantazii, dojemné pasáže ani humor.

 

 

Nejhorší mazlíčci na světě

David Walliams

 

Zapomeňte na roztomilé čumáčky a sametovou hebkost kožíšků, tohle bude přehlídka zvířecích výstředností. Najdete tu zvířata hodná i zlá, ba přímo lotrovsky prohnaná, mazlíčky velké jako dům i bestie, které vás slupnou jako malinu. Budete žasnout nad Houdinim, králíkem z kouzelníkova klobouku. Vypravíte se na cestu kolem světa s nadzvukovou želvou jménem Vžum. Stanete se svědky toho, jak Grizelda, medvědice grizzly s velkým tajemstvím, obrací dům vzhůru nohama.

 

 

David Jan Žák

Tleskač

 

Jan Tleskač vyrůstá ve stínadelském sirotčinci na Rváčově. Jeho jedinou památkou na rodiče je kovový hlavolam ježek v kleci a v něm ukrytý medailonek s portrétem maminky. Chlapec musí svádět boj nejen s bandou místních výrostků, ale i s nelítostným Správcem či záhadným podivínem Ksichtem. Drobný Jan má mezi hochy ale i věrné přátele, Berta Komoura a Vojtu Vonta. Vypátrá s jejich pomocí, kdo byl jeho otec a jaké tajemství skrývá ježek v kleci?

 

 

 

 
Zodpovídá: Pavel Brychta
Vytvořeno / změněno: 9.11.2016 / 19.4.2017

 

Kontakt


Město Třešť
Revoluční 20/1
589 01 Třešť

Sekretariát: 567 584 920

E-mail: mesto@trest.cz
ID datové schránky: fcxbzvc

DIČ: CZ00286753
IČO: 00286753

Úřední hodiny:
Pondělí: 8:00 - 11:00, 12:00 - 17:00
Úterý: 8:00 - 11:00, 12:00 - 14:00
Středa: 8:00 - 11:00, 12:00 - 17:00
Čtvrtek: 8:00 - 11:00, 12:00 - 14:00
Pátek: 8:00 - 11:00, 12:00 - 13:30

Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém