Přejít k hlavnímu obsahu
 Naléhavost nás nakonec donutí měnit svoje životy. | Foto: archiv Noví Lidé
Naléhavost nás nakonec donutí měnit svoje životy. | Foto: archiv Noví Lidé
redakce -

Premiéra: Noví Lidé v klipu Rezavý vítr parafrázují sílu pomíjivosti tancem

Pro vznik klipu Rezavý vítr měli Noví Lidé ve hře hned několik motivů. Nakonec ale zvítězil ten nejjednodušší nápad. Dvojici Mejru Šlejhara a Reného Tomaidese totiž baví minimalismus. Drží se ho ve své temné elektronické muzice i ve vizuálu, který jejich hudbu doprovází. Na Frontmanovi jejich nové video zveřejňujeme v premiéře.

Rezavý vítr Noví Lidé natáčeli s filmařem Michalem Havlíčkem v domácím Hradci Králové. Spolupracovali s ním už potřetí a využili přitom skvostnou architekturu Gočára a Kotěry. Klíčový byl ovšem nápad, že si Lucie Škopová z taneční skupiny T-BASS pustí ve walkmanu kazetu s jejich trackem, projde se s ním městem a na hudbu písně Rezavý vítr si zatancuje.

„Rezavý vítr je parafráze času, síly veškeré pomíjivosti a změny kterou přináší. Naléhavost nás nakonec donutí měnit svoje životy,“ říká k singlu zpěvák a textař Mejra Šlejhar.

Mastering písně vytvořil Moimir Papalescu, se kterým Noví Lidé dlouhodobě spolupracují. O digitální distribuci na všech hudebních platformách se stará MUSICRAFT. Za obalem k singlu stojí fotograf Vítek Šimek a grafik Jan Němec.

Noví Lidé se dají zařadit do hudebního stylu temné elektroniky s kytarou a českými texty. Na svém kontě dosud mají dvě řadové desky, Světlo a stín (2017) a Kruh (2020). Letos v lednu vydali další singl Naděje a klid. Ten poté svěřili i dalším hudebníkům (Bolehlav, Leon Stevenson, Lukas Midub a Vokoj) a vzniklo EP Naděje a klid – Remixes.

Máte taky zájem odpremiérovat svůj videoklip? Napište nám na redakce@frontman.cz.

Tagy Noví Lidé

Pokud jste v článku zaznamenali chybu nebo překlep, dejte nám prosím vědět na e-mail redakce@frontman.cz.

Redakce
Týmová práce.
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY