Úterý 21. května 2024, svátek má Monika
  • Premium

    Získejte všechny články mimořádně
    jen za 49 Kč/3 měsíce

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
130 let

Lidovky.cz

Česko

Mynářovu hospodu v Osvětimanech zapálil někdo úmyslně, ostatní verze už policie vyloučila

Požár zničil restauraci Na Srubu v Osvětimanech, která patří hradnímu kancléři Mynářovi (29. březen 2022) foto: Zdeněk Němec, MAFRA

Policie pokročila ve vyšetřování požáru restaurace Na Srubu v Osvětimanech, která shořela letos 29. března. Stavbu, již vlastní firma hradního kancléře Vratislava Mynáře, podle zjištění vyšetřovatelů někdo zapálil úmyslně.
  12:39

Že je úmysl nyní již jedinou vyšetřovací verzí, s níž policie pracuje, uvedla státní zástupkyně Renáta Bártková pro server Seznam Zprávy. „Trestní řízení je vedeno pro spáchání úmyslného trestného činu, a to zločinu obecné ohrožení,“ řekla Bártková.

Policie původně pracovala se všemi variantami. Ve hře byla i verze, že požár vznikl z nedbalosti nebo kvůli technické závadě. Mynář nyní serveru Seznam Zprávy sdělil, že „na několika místech byla rozmístěna látka, jejíž původ se zatím laboratorně zkoumá“.

O úmyslném zapálení mluvil Mynář už bezprostředně po činu. I v prohlášení a videu na hradním webu uvedl, že událost nebyla náhoda ani nehoda, ale že oheň v dřevěné budově někdo založil úmyslně.

Hořet začalo v noci 29. března, v době příjezdu hasičů už hořela celá střecha objektu. Uvnitř v té době nikdo nebyl. Škoda se vyšplhala na zhruba 25 milionů korun. V případu policie ještě nikoho neobvinila.

29. března 2022

Autor:

Pracující důchodce skončil po nehodě bez příjmů. Účty poplatil díky životnímu pojištění
Pracující důchodce skončil po nehodě bez příjmů. Účty poplatil díky životnímu pojištění

Spousta důchodců si dnes přivydělává, aby zvládli zaplatit stále rostoucí výdaje a nemuseli se spoléhat na pomoc svých blízkých. Podobně tomu bylo...