Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Benefice na FM City Festu vynesla rekordních 100 tisíc korun pro Podané ruce a Helpínka

Frýdek-Místek |

Festival FM City Fest byl letos tradičně ve znamení zábavy pro celou rodinu, ale i benefice. Lidé mohli přispívat do kasiček frýdecko-místnímu spolku Podané ruce a Nadačnímu fondu Helpínek, ale také si zakoupit festivalové předměty a organizátoři pak výtěžek předali oběma organizacím. Vybralo se rekordních 100 tisíc korun.

Návštěvníci mohli v průběhu pátku a soboty narazit v areálu na organizace Nadační fond Helpínek a Podané ruce, které v rámci festivalu FM City Fest představily svou charitativní činnost. Obě organizace vybíraly peníze do kasiček a také je bylo možné finančně podpořit zakoupením reklamních festivalových předmětů. Výtěžek z nich pak organizátoři na konci festivalu mezi obě organizace rozdělili.

Mirai Navrátil, organizátor FM City Festu: "Na 4. ročníku jsme mezi obě organizace rozdělili rovných 100 000 Kč, což je téměř o 30 000 Kč více než v předchozím roce a my jsme na naše návštěvníky víc než hrdí. Lidská laskavost a empatie ze světa ještě nezmizela, a to se ukázalo právě letos."

Finance, které si organizace přeberou poputují na canisterapeutické aktivity spolku Podané ruce, kde budou financovat terapii pomocí psů. A druhá část poputuje rovnou z Nadačního fondu Helpínek do domova malého Oliverka na speciální sedačku do auta, na kterou by si jinak museli rodiče pujčit.

Dvoudenní nabitý festivalový program se odehrál na 3 stagích a vystoupily v rámci něj nejen ty největší stálice české i zahraniční hudební scény, ale i nové objevy.

Klára Žídková, PR manažerka FM City Festu: "V pátek si návštěvníci s Kateřinou Marii Tichou a Bandjeez připomněli pár písněmi Davida Stypku a poté se vrátili do 90. let společně s „boy bandem“ Lunetic. Sobota přinesla o něco peprnější program, který byl plný ryzích písní ze života v podání kapely Wohnout nebo slovenské skupiny Iné Kafe. Obrovský dav se pod stagí utvořil během festivalových dní hned několikrát a návštěvníci si tak zazpívali třeba s Annou K., Chinaski, No Name, Marpem, Pokáčem, UDG a dalšími. Celý hudební program úspěšně doplnila již po několikáté i Stand Up zóna. Tady slavila největší úspěch show Na Stojáka v čele s Adélou Elbem, Nastym nebo Tomášem Matonohou a přivedla sem enormní množství posluchačů."

Největší ovace ale, jako obvykle, sklidila domácí kapela Mirai, která celý festival pomyslně ukončila velkolepou show s ohňostrojem.

Mirai Navrátil, organizátor FM City Festu: "Podpora, kterou každoročně dostáváme od návštěvníků ve Frýdku-Místku, je neuvěřitelná, je cítit, že tady jsme prostě doma."

Pódiový program doplnila i řada doprovodných aktivit pro děti a dospělé. V chill out zóně mohli návštěvníci najít virtuální realitu, různé simulátory, vzdušný ping-pong, air hockey, stolní fotbálky, fotokoutky a další aktivity. Mimo zmiňované herní atrakce, ale také nechyběly ani oblíbené workshopy a vystoupení Tanečního Studia Dancepoint. Tou největší novinkou, kterou ocenili v parných dnech malí i velcí návštěvníci, se stal jedinečný industriální bazén s písečnou pláží, který není jinde na festivalech k vidění. Samozřejmě kromě spousty aktivit nechybělo ani dostatečné množství míst k odpočinku.

Nahlásit chybu


K tématu

Sweetsen fest láká letos na 100 interpretů z Frýdku-Místku a okolí

8. června 2023 16:29 | Frýdek-Místek | Jiří Cileček

Hudba všech žánrů, diskuzní panely i pomoc dobré věci. Takový bude i letošní 19. ročník festivalu Sweetsen fest ve Frýdku-Místku. Ve třech dnech se na akci představí na 100 interpretů a program tak má být největší ze všech ročníků. Nebude chybět ani tradiční dobročinná sbírka na 4 organizace.

Benefice na Sweetsen festu vynesla přes 100 tisíc korun pro organizace z Frýdku-Místku

22. června 2023 12:39 | Frýdek-Místek | Jiří Cileček

Sweetsen fest letos přilákal 16 tisíc návštěvníků. Většina z nich se zapojila také do benefice, kdy mohli každý den na festivalu přispívat jednotlivým organizacím. Dohromady se vybralo více než 100 tisíc korun.

Sweetsen fest byl letos opět rekordní, na akci přišlo 16 tisíc lidí

19. června 2023 14:34 | Frýdek-Místek | Jiří Cileček

Frýdek-Místek má za sebou největší hudební, charitativní a divadelní festival. Sweetsen fest letos tradičně bavil návštěvníky všech věkových kategorií a přivítal na 100 účinkujících. Akce je pravidelně bezplatná a tradičně se na ní vybírá na charitu.


V Karviné zkrášlují další veřejná prostranství, proměnou projde několik míst ve městě

V Karviné zkrášlují další veřejná prostranství. Po náměstíčku u Permonu a velké proměny prostoru u obchodního domu v centru města přišlo na řadu náměstíčko Gagarina a také plocha poblíž ulice Nedbalova. V současné době se už také připravuje proměna prostranství U Skleníku v Karviné-Ráji.

Studenti bruntálské průmyslovky postavili nejnovější Tatrovku, bude sloužit při zimní údržbě v okrese Bruntál

Včera 12:23 | Celý MS kraj | Karel Soukop

Propojení teorie s praxí je vysněným cílem moha středních i vysokých škol. Dokonale se to povedlo na bruntálské Střední průmyslové škole a obchodní akademii. Ve spolupráci s Tatrou Kopřivnice jako druzí v kraji zdejší studenti sestavili celou nejnovější Tatrovku.

V Porubě zahájili 5. ročník Sdílka. Letos u Floridy, kde je v plánu rekonstrukce celého prostoru

16. května 2024 21:02 | Ostrava-Poruba | Yvona Fajtová | Expres Ostrava-Poruba

V Porubě slavnostně zahájili už 5. ročník Sdílka. Tato netradiční Pop Up expozice Začala už v roce 2016 na středovém pásu Hl. třídy a od té doby probíhá co dva roky pokaždé na jiném místě obvodu.

V Karviné už potřetí ocenilo vedení města na zámku Fryštát osobnosti ve zdravotnictví

Vedení Karviné se rozhodlo udělit Pamětní list Rady města Karviné osobnostem ve zdravotnictví. Vybráni byli ti, kteří svou práci dělají zodpovědně, s velkým nasazením a mimořádným rozsahem odborných aktivit.

Novojičínští senioři vyslechli, jak se na sítích šíří informace. Teď jsou na řadě řetězové e-maily

Zorientovat se v nárůstu informací, které nás atakují prostřednictvím sociálních sítí. To je cíl přednášek, které se konají v novojičínské městské knihovně. Zacíleny jsou na seniory. Pomohly jim například rozklíčovat, jak se tyto informace šíří.


Děti plnily branné disciplíny, profesionální vojáci ukázali boj zblízka

Den vítězství si Novojičínští nepřipomněli jen pietními akty, ale také zážitkovou akcí. Ta nabídka stezku s brannými disciplínami, vystavena byla vojenská technika a nechyběla atraktivní ukázka Armády České republiky.

Policistům hlídkujícím u šampionátu se podařilo rychle najít děti ztracené v davu

Včera 14:37 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Relativně běžná služba policistů zapojených do bezpečnostního opatření v souvislosti s hokejovým šampionátem v Ostravě se ve čtvrtek kolem 19. hodiny změnila v urgentní pátrání po dvou malých dětech.

Mostek v Loučce musí zbourat, na řadě jsou demolice nebo opravy dalších

Lávka u ulice Za Potokem v Loučce, vedoucí přes Grasmanku, musela být demolována. Nahradí ji tu nová. Důvodem byl špatný technického stav, který se ovšem týká více mostních objektů na území města.

Kolekci historických vozidel obohatí tramvaj Tatra T3. Na její opravu věnuje Ostrava 5 milionů kč

16. května 2024 12:43 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka | Ostravské minuty

Ostrava má po Praze největší sbírku historických vozidel městské hromadné dopravy. Většina z nich je ve perfektním stavu a stále jezdí. Nyní k ním přibude i tramvaj Tatra T3, která v Ostravě jezdila ještě před 30 roky.

Žáci ZŠ Komenského z Frýdlantu nad Ostravicí předvedli rodičům chemické a fyzikální pokusy

Odpoledne plné chemických a fyzikálních pokusů si připravili žáci ZŠ Komenského ve Frýdlantě nad Ostravicí. Své dovednosti předvedli rodičům, které do školy pozvali u příležitosti Dne rodiny.

TIC Frýdek-Místek připravilo nové cesty k poznání historie textilního průmyslu

Turistické informační centrum Frýdek-Místek otevírá další nové cesty k poznání historie textilního průmyslu. Opět probíhají oblíbené jízdy historickým autobusem s návštěvou bývalých textilních areálů. Připravena je také nová trasa, která propojí historické památky s moderními prvky.

Protidrogový vlak si ve Frýdku-Místku prohlédlo na 900 návštěvníků

Ve Frýdku-Místku se opět zastavil protidrogový vlak Revolution train. Ten interaktivní a unikátní formou představuje dětem i dospělým problematiku drogově závislých. Cílem projektu je ukázat, co se s člověkem stane, pokud propadne drogám.

Školní jarmark učil děti finanční gramotnosti, předvedly se i na “Kumštplace”

15. května 2024 11:10 | Čeladná | Petra Dorazilová | Čeladenský miniexpres

Pestrý sortiment výrobků nabídl jarmark, který se konal v Základní škole Čeladná, a to ve spolupráci s klubem rodičů této školy.

Muzeum trojmezí v Jablunkově připravilo program ke Dni matek

14. května 2024 9:52 | Jablunkov | Libor Běčák | Kulturní okénko

Návštěvníci Muzea trojmezí v Jablunkově se mohli zapojit do aktivit, které byly připraveny ke Dni matek. Zatímco maminky si mohly dát kávu a v klidu si projít expozice, děti jim vyrobily drobné dárky.

Sbírka Daruj F-M vybrala na dráhu pro horská kola přes 217 tisíc korun

Parta nadšenců se rozhodla vybudovat na Palkovických hůrkách speciální dráhu pro jízdu na horských kolech. Určena bude pro amatérské i profesionální sportovce všech kategorií. Přihlásili se do sbírkového programu Daruj F-M a lidé i město jim přispěli dohromady přes 217 tisíc korun.

Frýdek-Místek nabízí 2 miliony korun za provoz zubní pohotovosti

Frýdek-Místek zaplatí zubařům, kteří budou sloužit pohotovostní služby. Měsíce jednání s krajem a stomatology nepřineslo výsledek, proto se rozhodla radnice jednat na vlastní pěst. Stomatologům nabídne za víkendové a sváteční služby dva miliony korun na rok.

Benefice na FM City Festu vynesla rekordních 100 tisíc korun pro Podané ruce a Helpínka
Vydáno 1. července 2022 20:15, Frýdek-Místek, Jiří Cileček
Festival FM City Fest byl letos tradičně ve znamení zábavy pro celou rodinu, ale i benefice. Lidé mohli přispívat do kasiček frýdecko-místnímu spolku Podané ruce a Nadačnímu fondu Helpínek, ale také si zakoupit festivalové předměty a organizátoři pak výtěžek předali oběma organizacím. Vybralo se rekordních 100 tisíc korun.

zdroj foto: Petr Adámek

Návštěvníci mohli v průběhu pátku a soboty narazit v areálu na organizace Nadační fond Helpínek a Podané ruce, které v rámci festivalu FM City Fest představily svou charitativní činnost. Obě organizace vybíraly peníze do kasiček a také je bylo možné finančně podpořit zakoupením reklamních festivalových předmětů. Výtěžek z nich pak organizátoři na konci festivalu mezi obě organizace rozdělili.

Mirai Navrátil, organizátor FM City Festu: "Na 4. ročníku jsme mezi obě organizace rozdělili rovných 100 000 Kč, což je téměř o 30 000 Kč více než v předchozím roce a my jsme na naše návštěvníky víc než hrdí. Lidská laskavost a empatie ze světa ještě nezmizela, a to se ukázalo právě letos."

Finance, které si organizace přeberou poputují na canisterapeutické aktivity spolku Podané ruce, kde budou financovat terapii pomocí psů. A druhá část poputuje rovnou z Nadačního fondu Helpínek do domova malého Oliverka na speciální sedačku do auta, na kterou by si jinak museli rodiče pujčit.

Dvoudenní nabitý festivalový program se odehrál na 3 stagích a vystoupily v rámci něj nejen ty největší stálice české i zahraniční hudební scény, ale i nové objevy.

Klára Žídková, PR manažerka FM City Festu: "V pátek si návštěvníci s Kateřinou Marii Tichou a Bandjeez připomněli pár písněmi Davida Stypku a poté se vrátili do 90. let společně s „boy bandem“ Lunetic. Sobota přinesla o něco peprnější program, který byl plný ryzích písní ze života v podání kapely Wohnout nebo slovenské skupiny Iné Kafe. Obrovský dav se pod stagí utvořil během festivalových dní hned několikrát a návštěvníci si tak zazpívali třeba s Annou K., Chinaski, No Name, Marpem, Pokáčem, UDG a dalšími. Celý hudební program úspěšně doplnila již po několikáté i Stand Up zóna. Tady slavila největší úspěch show Na Stojáka v čele s Adélou Elbem, Nastym nebo Tomášem Matonohou a přivedla sem enormní množství posluchačů."

Největší ovace ale, jako obvykle, sklidila domácí kapela Mirai, která celý festival pomyslně ukončila velkolepou show s ohňostrojem.

Mirai Navrátil, organizátor FM City Festu: "Podpora, kterou každoročně dostáváme od návštěvníků ve Frýdku-Místku, je neuvěřitelná, je cítit, že tady jsme prostě doma."

Pódiový program doplnila i řada doprovodných aktivit pro děti a dospělé. V chill out zóně mohli návštěvníci najít virtuální realitu, různé simulátory, vzdušný ping-pong, air hockey, stolní fotbálky, fotokoutky a další aktivity. Mimo zmiňované herní atrakce, ale také nechyběly ani oblíbené workshopy a vystoupení Tanečního Studia Dancepoint. Tou největší novinkou, kterou ocenili v parných dnech malí i velcí návštěvníci, se stal jedinečný industriální bazén s písečnou pláží, který není jinde na festivalech k vidění. Samozřejmě kromě spousty aktivit nechybělo ani dostatečné množství míst k odpočinku.

Zdroj: https://polar.cz/zpravy/frydeckomistecko/frydek-mistek/11000032257/benefice-na-fm-city-festu-vynesla-rekordnich-100-tisic-korun-pro-podane-ruce-a-helpinka