Hřejivé a chladící ponožky NatraCure uleví od bolavých a unavených nohou (RECENZE)

Pokud máte špatně prokrvené a studené, unavené, bolavé nebo oteklé nohy, mám pro vás tip na speciální ponožky NatraCure, díky kterým se vám uleví. Zatímco studené nohy prohřejí, namožené a bolavé nohy zase příjemně zchladí. 

Chladivé či hřejivé ponožky NatraCure slibují okamžitou pomoc po náročném pracovním dni na nohou, po sportovním výkonu, ale i při zdravotních potížích a zraněních nohou. Mohou pomoci zlepšit prokrvování a pohyblivost nohou. Jak přesně fungují a jak je používat?

Vlastní skvělá zkušenost: Chladivé a hřejivé ponožky NatraCure se mi dostaly do rukou, přesněji na nohy, letos v zimě 🙂 K jejich bližšímu prozkoumání jsem se však dostala až nyní v létě.

NÁVOD JAK ZHUBNOUT
Už se nepokoušejte zhubnout metodou „pokus-omyl“. Cesta za vysněnou postavou vede jedině přes kalorický deficit. Jednoduše musíte více kalorií ze sebe vydat než přijmout. K tomu vám výrazně dopomohou keto/low carb potraviny ve spojitosti se zdravým životním stylem.
Keto / Low carb manuálJak začítKolik potřebujete zhubnout
Chci zhubnoutDo 5 kgDo 10 kgDo 15 kgNad 15 kg
Keto dieta odMix & SlimKetoMixKetoDietChia Shake
Dietní jídlaNa snídaniNa obědK večeřiDezertyKoktejly
Low carb potravinyTěstovinyPečivoKáva a čajRýžePlackyTortillaSladidlaSlanéSladkostiDresinkyBylinkyVíno
Ne každý má čas a chuť si připravovat nízkosacharidová jídla sám. V tom případě si vyberte low carb/keto program u některého prodejce krabičkové diety. Levné to nebude, ale pomocí pilulek na hubnutí nezhubnete. Ty totiž mají jen podpůrnou funkci a samy nic nezmohou.
Krabičková dieta odZdravé stravování
Prášky na hubnutíHunger BlockereSlimGarsinApetit Stop

Byť jsem je brala jako záchranu pro moje věčné studené nohy, zahálet nebudou ani během léta. Třeba po celodenním pěším výletu s nohama uzavřenými v pevných pohorkách mi výborně „bodly“. 

NatraCure ponožky recenze

Podrobný popis hřejivých nebo chladících ponožek NatraCure

Ponožky obsahují gelové polštářky obsahující minerální gelový olej. Dají se buď zchladit a použít jako chladivý obklad, nebo ohřát a zlepšit tak krevní oběh studených nebo bolavých nohou.

Hned na začátku upozorňuji, že tyto ponožky nejsou určeny pro běžné nošení, ale pouze pro hřejivou nebo chladivou terapii vašich kotníků, paty, nártů a chodidel doma. 

chladivé a hřejivé ponožky NatraCure
Do ponožek NatraCure se vkládá speciální gelová thermovložka. Klikněte na tlačítko níže a podívejte se na ponožky přímo na e-shopu ZdravíBezChemie.cz.

Materiál ponožek

Ponožky jsou na noze opravdu velmi pohodlné. Jsou vyrobeny z materiálu, který kombinuje nylon a spandex a na kotníku mají fleecovou manžetu pro příjemné nošení. Na dotek jsou hebké a příjemné.

Každá ponožka má dvě kapsičky, do kterých se vkládají větší a poloviční gelové polštářky. Ty je třeba před použitím zchladit v lednici nebo nahřát v mikrovlnce či horké vodě.

Ponožky a rukavice NatraCure

Gelové thermo polštářky

Stěžejní součástí ponožek jsou gelové polštářky. Jsou čtyři – dva do každé ponožky. Jeden má velikost celé délky chodidla a druhý je poloviční velikosti. Ty delší se vkládají do kapsičky na spodní části ponožky a menší do kapsičky na nártu nebo kolem paty. 

Velikosti a cena

Na výběr jsou dvě velikosti. Ve velikosti X/M (velikost 36 až 43) se prodávají světle modré a ve velikosti L/XL (velikosti 41 až 48) černé ponožky. 

Od vybrané velikosti se odvíjí cena. Menší modré se prodávají za 490 Kč a větší černé za 681 Kč (klikněte a podívejte se na ně přímo na e-shopu). Osobně si myslím, že je cena přiměřená a odpovídá použitému materiálu i tomu, co všechno ponožky umí.

Údržba a péče

Péče o ponožky není nijak složitá. Z ponožek vyjměte gelové polštářky a otřete je vlhkým, ne mokrým hadříkem. Poté je nechte uschnout.

Samotné ponožky perte buď v ruce nebo v pračce na programu „ruční praní“. Před dalším použitím je nechte důkladně uschnout. Do suchých ponožek vkládejte pouze čisté a suché gelové polštářky.

Ponožky s gelovými polštářky skladujte na suchém a chladnějším místě. Jsou-li polštářky poškozené, roztržené nebo propíchnuté, nepoužívejte je.

Další parametry:

Cena:

490 Kč (modré, velikost 36-43), 681 Kč (černé, velikost 41-48)

(KOUPIT)
Kategorie:

Gelové pomůcky

Záruk

a:

2 roky

Obsah balení

:

1 pár ponožek a čtyři gelové polštářky – dva větší po celé délce a dva poloviční velikosti

Obsah polštářků

:

Minerální olejový gel s chladící a hřejivou funkcí

Vlastnosti ponožek NatraCure

Jak fungují ponožky NatraCure a jak se používají?

Ponožky NatraCure lze používat nejen na studené a unavené nohy, ale poskytují úlevu také při různých potížích, například při zánětech a otocích v důsledku podvrtnutí či natažení nožní klenby, plosky nebo paty, při neuropatii a jiných zraněních nohy.

Ocení je zejména lidé, kteří většinou dne stráví na nohou, ale také těhotné ženy, které si často stěžují na oteklé nohy. Velkou zátěž na nohy kladou i lidé s nadváhou.

Hřejivé a chladící ponožky lze používat:

  • na studené nohy
  • na namožené a bolavé nohy
  • na oteklé nohy
  • na natažené svaly
  • při bolestech paty
  • při bolesti achillovy šlachy
  • na vymknutý kotník
  • na záněty
  • při plantární fasciitidě a artritidě
  • na oteklé nohy během těhotenství

Způsoby použití hřejivých a chladivých ponožek

Ponožky se používají dvěma způsoby:

  • jako teplý obklad, který prokrví studené nohy a pomáhá při chronických bolestech,
  • nebo jako studený obklad, který pomáhá redukovat otoky a podporuje léčbu bolestivých zranění, jako je vymknutý kotník.

Ocení je například běžci, kteří si na potíže s bolavými a vymknutými kotníky stěžují často.

Studený obklad

Chladící efekt se využívá na unavené, namáhané a oteklé nohy. Mohou tako pomoci při bolestech paty, achilovky a podvrtnutém kotníku. Nachlazené gelové polštářky neutralizují bolest, namožení a opotřebení.

Před použitím gelové polštářky vyjměte z ponožek a vložte do chladničky nebo mrazáku a nechte je tam přibližně 2 hodiny chladit. Poté polštářky vraťte zpět do ponožek a nasaďte na nohy. Nechte působit maximálně 15 až 20 minut. Doporučené časy nepřekračujte.

Pozor: Ledové gelové polštářky nepokládejte na nohy přímo, mohlo by dojít k omrzlinám. Vždy je vložte do ponožek.

Teplý obklad

Tento způsob ocení zejména lidé s nedostatečným prokrvením končetin, kterých trápí neustále studené nohy (na ruce existují hřejivé rukavice NatraCura). Ponožky je prohřejí a příjemně prokrví.

Gelové polštářky vyjměte z ponožky a ohřejte je v mikrovlnné troubě po dobu 10 vteřin při výkonu 800 W (maximálně 1 400 W). Vraťte je do ponožek a nasaďte na nohy na dobu 40 vteřin, opakujte maximálně 4krát během jedné hodiny. Doporučené časy nepřekračujte.

Pozor: Ohřáté gelové polštářky nepokládejte na nohy přímo, abyste se nepopálily.

Moje výborná osobní zkušenost

“Papučky” jsem zatím vyzkoušela jako chladivý obklad po návratu z celodenního výletu, kdy mě z pohorek bolely plosky nohou. Dle návodu jsem dala vychladit polštářky do mrazáku. Musela jsem si sice trochu počkat, ale výsledný efekt a pocit to byl více než příjemný. 

Ponožky jsou hebké, na noze příjemné, polštářky jsou tenké a lehké, takže se nemusíte bát, že byste měly na noze těžkou cihlu. S ponožkami se nechodí. Lepší je si  sednout na gauč, dát nohy na stůl a užívat si těch 20 minut, během kterých se vaše nohy docela vzpamatují 🙂

chladivé ponožky NatraCure
Ledová úleva nohou NatraCure po turistice

Připomínám, abyste si vychlazené nebo hřejivé ponožky na nohy nasazovaly výhradně v ponožkách a nikdy ne bez nich. 

Závěrečné hodnocení: Okamžitá úleva pro studené, unavené či bolavé nohy

Jak již bylo řečeno, ponožky jsou vhodné pro celoroční použití. Jestli je pro vás rozhodující hřejivý nebo chladící efekt, je pouze na vás. Někdo využije pouze jeden způsob, někdo jako například já oba.

Ponožky NatraCure rychle prohřejí studené nohy nebo uleví od otoků, aniž byste si na nohu museli složitě připevňovat sáček s kostkami ledu. Tento způsob je rozhodně příjemnější, snazší i pohodlnější. Užívejte 🙂

5/5 - (1 vote)

Zanechte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..