InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Setkání nad knihou s diskuzí

    Úterý 30.4 14:00 - Knihovna, Blatná

  • Slet čarodějnic

    Úterý 30.4 16:00 - Koupaliště, Volyně

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Fotbalisté v okrese České Budějovice znají los soutěží. Přebor mužů slibuje zajímavý ročník

FK Borek získal v uplynulé sezoně okresní double, když triumfoval v přeboru mužů i poháru. Ocenění převzali na vyhlášení soutěži předseda klubu Josef Peterka (vlevo) a místopředseda Radek Novák.  , Autor: Michael Kalinics

FK Borek získal v uplynulé sezoně okresní double, když triumfoval v přeboru mužů i poháru. Ocenění převzali na vyhlášení soutěži předseda klubu Josef Peterka (vlevo) a místopředseda Radek Novák.     Autor: Michael Kalinics

ČESKÉ BUDĚJOVICE – Jen den po krajském losovacím aktivu rozlosoval své soutěže pro příští sezonu také Okresní fotbalový svaz v Českých Budějovicích. Tradičně spojil aktiv s vyhlášením soutěží, předáním cen vítězům a nejlepším střelcům. Hned dva poháry si odnesli z auly VŠTE představitelé FK Borek, který letos dosáhl na double: vedle prvenství v okresním přeboru mužů triumfoval i v premiéře Poháru OFS České Budějovice.

 

Během aktivu promluvili za svaz činovníci Jiří Malý, Jan Pintér a Karel Musil. Několikrát apelovali na kluby, aby s nimi více komunikovaly. Setkání skončilo diskusí s účastníky hlavně na téma mládež. To už týmy znaly rozlosování, a jejich zástupci také potleskem vestoje vzdali hold dvěma mužům, kteří fotbalem žili a během sezony opustili jejich řady: dříteňskému Václavu Stulíkovi a budějovickému Františku Šafránkovi. Právě ten v roli zkušeného funkcionáře mnohokrát v okrese i kraji, naposledy před rokem, aktiv s rutinou vedl. Tentokrát se zhostil rozlosování bývalý kouč béčka Dynama Karel Musil. V reakci na téměř nulový zájem o účast v poháru (do pátku projevily zájem přihlásit se jen Koloděje) přišel s myšlenkou, aby celky odehrály pohárové klání v rámci letní přípravy.

Výkladní skříní OFS byl a je okresní přebor mužů. Opouštejí jej - minimálně pro příští sezonu - Nové Hrady a na delší dobu Olešník B (Temelín), který odstoupil na začátku jara, a stal se tak prvním sestupujícím. Nyní nepřihlásil ani třetí třídu...

V kuloárech ještě v aule zaznělo, že okresní přebor bude mít v příští sezoně navýsost kvalitní obsazení. Pád dvou zástupců Českobudějovicka do okresních vod slibuje zajímavý boj o čelo tabulky. O návrat jistě bude usilovat nejen Dolní Bukovsko, ale i Dříteň, která na konci sezony smolně neudržela I.B třídu. Václav Stulík by jistě měl radost z úspěchu mladého střelce Šimona Parýzka, za něhož převzal pohár jiný dříteňský patriot Jaroslav Klimeš. Fotbalistům Včelné letos vystřílel postup Jan Gruber. Nejlepším rozhodčím byl vyhlášen Robert Granec. O víkendu 20.-21. srpna se fotbalový kolotoč v okrese rozjede nanovo!

Los soutěží – OP muži: 1. Žabovřesky, 2. D. Voda, 3. Jankov B, 4. Úsilné, 5. Borovany, 6. Loko ČB B, 7. Včelná, 8. Bukovsko, 9. Srubec, 10. Dříteň, 11. Římov, 12. Zliv, 13. Rudolfov B, 14. Hluboká B. 1. kolo (20.-21.8.): Žabovřesky – Hluboká B (So 17), D. Voda B – Rudolfov B (So 17), Jankov B – Zliv (So hřiště Dubné), Úsilné – Římov (So 17), Borovany – Dříteň (So 17), Loko ČB B – Srubec (Ne 15), Včelná – D. Bukovsko (So 17).

IV. třída muži: 1. N. Hrady 2. Týn B, 3. Dívčice, 4. Č. Dub, 5. K. Újezd B, 6. Mokré, 7. N. Hodějovice, 8. Bavorovice, 9. Čt. Dvory B, 10. Lipí, 11. Mladé B, 12. Kamenná, 13. Lišov B, 14. Koloděje. 1. kolo (20.-21.8.): N.Hrady – Koloděje B (So 17), Týn B – Lišov B (Ne 17), Dívčice – Kamenná (So 17) Č. Dub – Mladé B (So 13.30), K. Újezd B – Lipí (Ne 17), Mokré – Čt. Dvory B (So 17), N. Hodějovice – Bavorovice (So 17).

IV. třída: 1. Boršov B, 2. Křemže B, 3. D. Voda B, 4. Č. Dub B, 5. Zborov, 6. H. Stropnice, 7. Sedlec B, 8. Hrdějovice B, 9. Ševětín B, 10. Chrášťany. 1. kolo (3.-4.9.): Boršov B – Chrášťany (So 13.30), Křemže B – Ševětín B (Ne 15 hřiště Vrábče), D. Voda B – Hrdějovice B (Ne 15), Č. Dub B – Sedlec B (So 17), Zborov – H. Stropnice (So 17).

Diskuse k článku - 2 příspěvky
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
  • Tatina 

    Reagovat

     

    Jan Gruber,který hrál 1.ligu - Boršov nad Vltavou a ne Včelná..., dle mého shoda jmen.

    Vloženo 2.7.2022 08:18:23

    • webmaster 

      Reagovat

       

      Děkujeme za upozornění, autor opravil.

      Vloženo 2.7.2022 09:18:00

 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace