Skupina Tata převezme AirAsia India

  • 02.07.2022 08:30

Indický antimonopolní úřad Competition Commission of India (CCI) schválil skupině Tata převzetí společnosti AirAsia India. Tata je s podílem 83,7 % většinovým vlastníkem AirAsia India. Zbývající podíl nyní může vykoupit od AirAsia Investment Limited. Skupina Tata získala v privatizaci společnost Air India a postupně okolo Air India konsoliduje svou účast v několika leteckých společnostech.

Záměrem je spojit AirAsia India s Air India Express. Transakce je výhodná pro obě strany. Skupina AirAsia je ve složité finanční situaci a indická pobočka není pro skupinu strategická.

Do konce roku 2023 se rozhodne, zda Air India převezme také společnost Vistara, která byla v roce 2013 ustavena jako společný podnik Tata Sons a Singapore Airlines. Tata Sons drží ve Vistara majoritu.   

Probíhající výběrové řízení dopravce určí podobu budoucího leteckého parku Air India. Dobré šance stát se exkluzivním dodavatelem pro Air India má Airbus. Rozhodnutí se očekává během několika týdnů. (Foto: Tribune India, planes.cz)


Fotografie k článku


Související fotky


Komentáře



Nebyly vloženy žádné komentáře.

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace